Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Savā starpā tiekoties divām Rietumu konferences vadošajām komandām, Sanktpēterburgas SKA vienība ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 4:0 (0:0, 4:0, 0:0) sagrāva Jaroslavļas "Lokomotiv".

SKA hokejistiem šis bija jau septītais panākums pēc kārtas, kamēr "Lokomotiv" pārtrūka trīs uzvaru sērija. Pie viena Sanktpēterburgas komanda nodrošinājusi vietu arī Gagarina kausa izcīņā.

Visus trīs vārtus viesi no Sanktpēterburgas iemeta jau otrajā trešdaļā, kad ar diviem precīziem metieniem izcēlās Nails Jakupovs, bet vienreiz trāpīgi bija Antons Belovs un Andrejs Kuzmenko. Šis panākums ļāvis SKA vienībai vairs tikai līdz diviem punktiem pietuvoties līgas līderei Maskavas CSKA.

Tikmēr citā ceturtdienas spēlē pie svarīgas uzvaras tika pašlaik savainotā latviešu aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas izbraukumā nedaudz negaidīti ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) pārspēja Astanas "Baris". Uzvarētāju sastāvā divus vārtus iemeta Brendons Jips.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 78 punktiem 46 spēlēs ir Maskavas CSKA, bet no tās par diviem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 64 punktiem ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 54 punktiem 48 spēlēs ir Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet sesto vietu ar tādu pašu bilanci ieņem uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", kurai ir par divām uzvarām pamatlaikā mazāk.

Devītā ar 46 punktiem 47 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē divus punktus, kamēr priekšpēdējā 11.vietā ar 30 punktiem 46 mačos ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 75 punkti 47 mačos, bet otrā ar 67 punktiem ir Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 43 punktiem 47 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!