Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komanda "Rīga" sestdien nosacītā izbraukuma spēlē, kas notika Rīgā, ceturto reizi četrās dienās pārspēja līgas vājāko komandu Sahalīnas "Akuli".

"Rīga" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) uzvarēja Sahalīnas "Akuli", svinot piekto panākumu pēc kārtas.

Pēc divām pirmajām abu komandu spēlēm trešdien un ceturtdien, kurās mājinieku lomā Rīgā bija rīdzinieki, nosacītie mājinieki piektdienas un sestdienas mačos, kas arī notiek Rīgā, ir Sahalīnas "Akuli".

Rīdzinieki arī ceturtajā savstarpējā duelī biežāk kontrolēja ripu, tomēr pirmās 20 minūtes noslēdzās neizšķirti, lai arī "Rīga" vienubrīd spēlēja lielajā skaitliskajā vairākumā.

Pēc trim nospēlētām minūtēm otrajā trešdaļā "Rīgai" izdevās "atslēgt" pretinieku vārtus, tomēr soģis vēlāk pēc atkārtojuma noskatīšanās lēma, ka rīdzinieki "Akuli" vārtsargam ripu izrāvuši no ķērājcimda, kā rezultātā tablo aizvien vēstīja 0:0.

Perioda 13. minūtē iniciatīvu uzņēmās Miks Tumanovs. Uzbrucējs ieslidoja pretinieku aizsardzības zonā, apmānīja divus pretspēlētājus un ripu raidīja vārtsargam starp kājām. Mazāk nekā divas minūtes līdz otrā perioda beigām Deniss Fjodorovs vārtu priekšā pielaboja Emīla Gintera izdarīto metienu, panākot divu vārtu pārsvaru.

Trešajā periodā rīdzinieki vārtus neguva, bet nepilnas trīs minūtes līdz mača beigām rezultātu 1:2 panāca Fjodors Kormačovs.

Jau ziņots, ka abu komandu pirmā savstarpējā spēle otrdien tika pārcelta uz nenoteiktu laiku. Mačs tika pārcelts, jo pretinieku komandā tika konstatēti aptuveni desmit pozitīvi Covid-19 gadījumi.

Tiesa, trešdien pēc antivielu testu veikšanas Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) deva "zaļo gaismu" spēlei. Kā informēja Sahalīnas komanda, atkārtotajos Covid-19 testos visiem hokejistiem rezultāti bija negatīvi.

Trešdien rīdzinieki bija pārāki ar 3:1, ceturtdien - ar 8:3, bet piektdien uzvara svinēta ar rezultātu 2:0.

"Rīga" ar 20 punktiem 16 spēlēs Rietumu konferencē ieņem trešo vietu starp 17 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!