Foto: Kadrs no video

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komanda "Rīga" ceturtdien Sahalīnas "Akuli" vienības vārtos iemeta astoņas ripas, pret šo komandu svinot jau otro panākumu divās dienās.

"Rīga" mājās ar 8:3 (2:0, 4:2, 2:1) uzvarēja Sahalīnas "Akuli".

Rīdzinieki vadībā izvirzījās 11.minūtē, kad skaitlisko vairāku ar spēcīgu metienu no "ūsiņām" realizēja Kristaps Skrastiņš. Mājinieki bija pārāki teju vai visos spēles aspektos, un līdz perioda beigām 2:0 panāca Antons Siņegubovs, kurš vārtu priekšā Kaspara Ziemiņa piespēli novirzīja vārtos.

Otrā perioda ievadā "Rīga" teju vai minūti spēlēja lielajā skaitliskajā vairākumā, un tas arī deva augļus. Pēc Jāņa Švanenberga metiena vārtu priekša atlēkušo ripu "golā" pārvērta Rūdolfs Polcs, bet līdzīgā manierē piektajā minūtē izcēlās arī Ziemiņš. Minūti vēlāk pretinieku vārtsarga redzamību traucēja "Rīga" uzbrucēji, ko izmantoja Rolans Vasiļjevs, gūstot savus pirmos vārtus MHL čempionātā.

Spēles turpinājumā viesi ātri atguva divus vārtus, bet pirms došanās uz ģērbtuvēm, 6:2 panāca Rūdolfs Spilva. Noslēdzošajās 20 minūtēs rīdzinieku labā vārtus guva Skrastiņš un Daņila Larionovs, bet "Akuli" komandā 11.minūtē 3:7 panāca Georgijs Sitņikovs.

Miks Tumanovs šajā spēlē iekrāja četras rezultatīvas piespēles, par vienu mazāk Denisam Fjodorovam, kamēr Skrastiņam divi precīzi metieni.

Rīgas komandai šī bija rezultatīvākā spēle šosezon, bet pagājušajā sezonā vienā no dueļiem izdevās gūt deviņus vārtus.

Jau ziņots, ka otrdien abu komandu pirmā savstarpējā spēle tika pārcelta uz nenoteiktu laiku. Kā tika ziņots, mačs pārcelts tāpēc, ka pretinieku komandā tika konstatēti aptuveni desmit pozitīvi Covid-19 gadījumi.

Tiesa, trešdien pēc antivielu testu veikšanas Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) deva "zaļo gaismu" spēlei. Kā informēja Sahalīnas komanda, atkārtotajos Covid-19 testos visiem hokejistiem rezultāti bija negatīvi.

Trešdien rīdzinieki bija pārāki ar 3:1, bet abas komandas savā starpā tiksies arī piektdien un sestdien.

"Rīga" ar 16 punktiem 14 spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto vietu starp 17 komandām.

Aizvadītās sezonas MHL komandas "Rīga" galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs pievienojušies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" treneru štābam, kamēr viņu pienākumus pārņēmuši Valērijs Kuļibaba un Sergejs Durdins.

Rīgas komanda pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 0-3 piekāpās Jaroslavļas "Loko".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!