Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" 16.janvārī paredzēto spēli ar Sanktpēterburgas SKA komandu aizvadīs Liepājā, informēja AS "Dinamo Rīga" ģenerāldirektors un valdes loceklis Zigmārs Priede.

16.janvāra spēle "Arēnā Rīga" nevarēs notikt, jo šajā dienā tur risināsies maestro Raimonda Paula 75 gadu jubilejai veltītais koncerts. Līdz ar to kā viens no iespējamajiem variantiem tika minēta arī spēles aizvadīšana "Skonto" stadionā.

"Diemžēl neizdosies mums spēli noorganizēt atklātā stadionā, lai kā mēs gribētu sagādāt svētkus līdzjutējiem," izteicās Priede. "Saliekot izmaksas kopā, sapratām, ka tās ir pārāk lielas."

Kā pastāstīja Priede, izmaksas būtu bijušas divreiz un, iespējams, pat trīsreiz lielākas nekā parastā regulārā čempionāta spēlē.

"Šādu maču bez ievērojamas biļešu cenu palielināšanas nevarētu noorganizēt, bet celt cenas mēs nevēlējāmies," uzsvēra Priede.

Tagad jau kļuvis oficiāli zināms, ka mačs notiks Liepājā. "Lēmums ir pieņemts un notiek sagatavošanās darbi," teica Priede.

Līdz šim tikai sešas Rīgas "Dinamo" mājas spēles KHL čempionātā ir notikušas ārpus "Arēnas Rīga" - 2008.gada oktobrī "Inbox.lv" hallē Piņķos pret Minskas "Dinamo" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik", divas spēles pret Kazaņas "Ak Bars" un Toljati "Lada" risinājās Somijas pilsētā Espo, bet vēl divi mači 2009.gada oktobrī pret "Severstaļ" un decembrī pret "Ņeftehimik" notika Liepājā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā patlaban Rīgas "Dinamo" ar 43 punktiem 28 spēlēs ieņem sesto vietu, bet SKA ar 50 punktiem 31 cīņā atrodas atrodas trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!