Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šodien Cerību kausa izcīņas turnīra kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē izbraukumā tiekas ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību.

Mačs sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "TV6".

Kā zināms, Rīgas klubs KHL regulārā čempionāta noslēgumā ierindojās pēdējā, 14.vietā Rietumu konferencē, kas nozīmēja tālāku sezonas turpinājumu vien janvārī izveidotajā Cerību kausa izcīņā.

"Dinamo" un "Torpedo" pirmajā mačā ceturtdien Rīgā pārāki ar 4:1 bija mājinieki.

Uz šo spēli Rīgas kluba rindās paņemti divi vārtsargi - Mīkaels Telkvists un Māris Jučers, seši aizsargi - Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš un Oskars Cibuļskis, kā arī 12 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Pols Šekura, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Raitis Ivanāns, Vitālijs Pavlovs, Džeimijs Džonsons, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Elvijs Biezais.
Joprojām saslimis ir aizsargs Jēkabs Rēdlihs, bet Arvīds Reķis ārstē kakla skriemeļu savainojumu. Savukārt Juris Upītis pievienojies Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) spēlējošajai "Rīgas" komandai.

Cerību kausa kvalifikācijas kārtā uzvarētājs netiek noteikts divu spēļu summā, bet uzvarēs komanda, kurai būs labāka bilance - divas uzvaras vai viena uzvara un viens neizšķirts. Ja katrā no spēlēm uzvarēs sava komanda vai abās tiks fiksēti neizšķirti, pēc otrā mača risināsies desmit minūšu pagarinājums līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem.

Ņemot vērā, ka Rietumu konferencē ir par divām komandām vairāk nekā Austrumos, četrām vienībām, kuru vidū ir arī Rīgas "Dinamo", Cerību kauss jāsāk ar kvalifikācijas kārtu.

Nākamajā kārtā pāra spēcīgākajai vienībai būs jātiekas ar Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass".

"Dinamo" hokejisti regulāro čempionātu noslēdza uz patīkamas nots, jo otro reizi sezonā izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas. Vispirms rīdzinieki ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu, bet regulārās čempionāta pēdējā mačā ar 3:1 pārspēja KHL debitantus Bratislavas "Slovan" no Slovākijas. Uzvaru sērija tika pagarināta līdz trijām ceturtdienas mačā pret "Torpedo".
Kopumā 2012.gadā abas vienības tikās desmit reizes. Septiņas no šīm spēlēm tika aizvadītas pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla ietvaros, kad sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" piekāpās ar 3-4.

Jau ziņots, ka Cerību kausa ceturtā finālspēle plānota 20.martā. Komandu sērijas (izņemot kvalifikācijas kārtu) risināsies līdz trim uzvarām, bet katrā sērijā būs maksimāli iespējamas vien četras spēles. Ja pēc četrām spēlēm būs neizšķirts, sērijas uzvarētāju noteiks pagarinājumā.

KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!