Foto: DELFI

Treneru kolektīvā un sastāvā būtiskas izmaiņas veikusī Rīgas "Dinamo" komanda otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesojas pie Maskavas CSKA vienības, cenšoties pārtraukt 12 zaudējumu sēriju.

Abu komandu mačs sāksies plkst.19.30, un portāls "Delfi" piedāvās šī mača teksta tiešraidi.

Pagājušajā nedēļā pēc abpusējas vienošanās Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš, kura vietu tagad ieņēmis Ģirts Ankipāns. Viņš paralēli pilda arī kluba ģenerālmenedžera pienākumus. Pirmdien kluba treneru kolektīvam oficiāli pievienojās Latvijas hokeja izlases leģendārais vārtsargs Edgars Masaļskis un Aigars Cipruss, kuri aizstās pirms divām nedēļām atbrīvotos asistentus Aleksandru Ņiživiju un Rodrigo Laviņu.

Pirms nedēļas "Dinamo" veica būtiskas izmaiņas sastāvā, noslēdzot līgumus ar somu aizsargu Ansi Salmelu un krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu, kuri trešdien debitēja Rīgas kluba rindās, taču ar rezultativitāti neizcēlās. Tāpat komanda šķīrās ar amerikāņu centra uzbrucēju Teriju Galjardi, bet zem jautājuma zīmes ir kanādiešu aizsarga Lūkasa Lesio un vārtsarga Džastina Pītersa vieta komandā. Pirmdien Lietuvas un Zviedrijas mediji vēstīja, ka uz Maskavu devies Lietuvas valstsvienības pamatvārtsargs Mants Armalis, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Amerikas Hokeja līgā.

Tāpat nedēļas nogalē par jauno "Dinamo" kapteini izvēlēts komandas rezultatīvākais hokejists Miks Indrašis, kurš šos pienākumus pārņēmis no Ginta Meijas.

Rīgas "Dinamo" savu iepriekšējo uzvaru izcīnīja vien 28.augustā un kopš tā laika piedzīvoti jau 12 zaudējumi pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Latvijas klubs ar pieciem punktiem 16 mačos ir pēdējā vietā visā līgā.

Rīgas klubs nonācis divu neveiksmju attālumā no KHL antirekorda, kas ir 14 zaudējumi pēc kārtas, kurus 2012./2013.gada sezonā piedzīvoja Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet nākamajā sezonā šo sēriju atkārtoja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Pēc dueļa ar CSKA viesos gaidāmas cīņas arī pret Maskavas apgabala "Vitjaz", Bratislavas "Slovan", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Čerepovecas "Severstaļ".

Tikmēr CSKA izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, turklāt šosezon 14 aizvadītajos mačos cietusi vien trīs zaudējumus. Ar 29 punktiem "armijnieki" ieņem ceturto vietu Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā.

Abas komandas KHL spēkojušās 25 reizes, rīdziniekiem svinot septiņus panākumus. Iepriekšējā sezonā abos mačos pārāki bija CSKA hokejisti.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas "Dinamo" šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus "Dinamo" palika bez izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!