Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" jau ceturto reizi šajā sezonā tiekas ar līdz šim neuzvarēto Čerepovecas "Severstaļ" vienību.

Spēle starp abām komandām "Arēnā Rīga" sāksies plkst. 19.30, to tiešraidē translējot kanālam "TV3 Sport 2". Portāls "Delfi" piedāvās tās teksta tiešraidi.

Pēc šī dueļa rīdzinieki nākamo maču aizvadīs 2. februārī, kad viesosies pie Maskavas CSKA, bet divas dienas vēlāk paredzēta tikšanās ar Ufas "Salavat Julajev".

"Dinamo" šogad aiz muguras jau ir viena piecu spēļu izbraukuma sērija, kurā vienīgo panākumu izdevās gūt pret Kazaņas "Ak Bars", kas papildlaikā pieveikta ar 5:4. Savukārt pēdējā mačā "Dinamo" mājās tikās ar Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard", kurai piekāpās ar rezultātu 1:2, lai arī pēc pirmā perioda rīdzinieki bija vadībā.

Arī Čerepovecas komanda nonākusi uz zaudējumu takas, jo pēdējā duelī ar 1:4 zaudēts Sanktpēterburgas SKA, bet vēl iepriekš ar 5:2 pārāka bija Maskavas "Dinamo". Pirms mača ar Maskavas klubu "Severstaļ" viesos ar 6:3 uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Rīgas klubs ar 23 punktiem 49 spēlēs ieņem pēdējo vietu visā līgā un arī Rietumu konferencē, kamēr "Severstaļ" ar 54 punktiem 50 mačos ierindojas septītajā pozīcijā Rietumos.

Šosezon abas komandas savā starpā jau tikušās trīs reizes, visās uzvaru svinot Krievijas klubam. Sīvākā cīņa izvērtās pirmajā spēlē decembrī, kad "Severstaļ" ar 4:3 uzvarēja papildlaikā. Piecas dienas vēlāk "dinamieši" izbraukumā "Severstaļ" zaudēja ar rezultātu 2:4, bet 15. janvārī viesos piekāpās ar 2:3.

Kopumā KHL čempionātā abi klubi savā starpā tikušies 31 reizi, no kurām tikai 12 gadījumos pārāka bijusi Rīgas komanda. Pēdējo uzvaru savstarpējā mačā pret "Severstaļ" "Dinamo" izcīnīja 2019. gada novembrī (2:1 papildlaikā).

Ziņots, ka pēdējo dienu laikā "Dinamo" pārtraukusi līgumsaistības ar Izraēlā dzimušo uzbrucēju Deividu Levinu, kā arī aizsargu Džordanu Mareju, kuri 2021. gadā vēl komandai laukumā nebija palīdzējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!