Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien uzvaru smagā cīņā guva Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pieveica ģeogrāfiski vistālāko KHL komandu Habarovskas "Amur", kuras sastāvā ir Mārtiņš Cipulis.

Foto galerija

"Dinamo" tā bija trešā uzvara pēc kārtas un ceturtā pēdējās piecās spēlēs. Tikmēr "Amur" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas un piekto pēdējās sešās spēlēs.

Pirmā perioda vidū Igors Ignatuškins vadibā izvirzīja "Amur", bet 13.minūtē Marks Hartigans vairākumā izlīdzināja rezultātu. Uzvras vārtus nepilnas četras minūtes pirms mača beigām "Dinamo" labā guva Miķelis Rēdlihs.

1.periods

Neskatoties uz to, ka pirmais šā mača uzbrukums izdevās dinamiešiem, Habarovskas "Amur" vairākas reizes ļoti nopietni apdraudēja Mikaēla Telkvista sargātos vārtus, turklāt vienā no spēles momentiem pretinieku uzbrucējs Sergejs Plotņikovs, pārliecināts, ka iebakstījis ripu starp Telkvista slidu un vārtu stabiņu, jau svinēja it kā gūtos vārtus, taču tiesneša žests nepārprotami rādīja, ka vārti nav gūti.

Taču precīzi perioda vidū "Amur" panāk savu un izvirzās vadībā - 10. minūtē Aleksandrs Krisanovs aizvilināja Jēkabu Rēdlihu, piespēlēja ripu Igoram Ignatuškinam, kurš spēcīgi raidīja to vārtos. Tajā pašā minūtē Rīgas "Dinamo" nonāk skaitliskajā vairākumā, taču tas līdz pusotru minūti ir nervozs un neproduktīvs, kamēr uz maiņu iznākusī Hartigana maiņa nostājas pretinieku zonā neizlīdzina rezultātu - Marks Hartigans piespēlē Aleksandram Ņiživijam un turpina kustību uz vārtiem, Ņiživijs piespēlē Hartiganam un tas gūst vārtus – 1:1.

Turpinājumā rīdziniekiem bija pāris izdevības izvirzīties vadībā, bet arī Telkvists "Dinamo" vārtos negarlaikojās – "Amur" hokejisti šai periodā izdarīja 11 metienus pa viņa vārtiem, kamēr rīdzinieki Janu Dani patraucēja tikai sešas reizes.

Perioda beigās "Dinamo" nonāca skaitliskajā mazākumā, pusotru minūti līdz perioda beigām rīdzinieki četratā izturēja pretinieku spiedienu.

2.periods

Otrā spēles perioda rezultāts – 0:0 – nekādi neataino spēles raksturu – abas komandas demonstrēja, ātru, ciešu un aktīvu spēli, arī abi vārtsargi bija savu uzdevumu augstumos, neielaižot vārtos nevienu ripu. Otro periodu raksturo vārtsargu atvairīto metienu skaits – pa Jana Dani vārtiem Rīgas "Dinamo" spēlētāji meta 15 reizes, habarovskieši pa Telkvista vārtiem – septiņas reizes.

Trešdaļas sākumā "Dinamo" izturēja atlikušās 39 mazākuma sekundes, toties uzreiz pēc tam pusotru minūti spēlēja pieci pret trim "Amur" hokejistiem. Diemžēl šis lielais vairākums tā arī palika neizmantots.

Perioda vidū bīstamāk spēlēja mājinieki, bet trešdaļas nobeigumā – viesi, un Mikaēls Telkvists atsevišķos brīžos demonstrēja patiešām brīnumus, glābjot "Dinamo" no vārtu zaudējuma.

3.periods

Arī trešajā periodā pirmais uzbrukums bija uz Dani sargātajiem vārtiem un ar katru minūti bija vairāk jūtams, ka viesi sāk pagurt, taču vairāki bīstami uzbrukumi izdevās arī "Amur". Viens no tādiem bija piektajā minūtē, kad Telkvists jau bija nogūlies uz ledus, un Aleksandrs Ņikuļins netrāpīja pa ripu, kas būtu lidojusi tukšajos "Dinamo" vārtos.

Rīdzinieki arvien vairāk sāka saimniekot pa pretinieku aizsardzības zonu, taču allaž pietrūka viena spēlētāja vārtu tuvumā, kas raidītu garam slīdošo ripu "Amur" vārtos. "Dinamo" presings 17. minūtes sākumā beidzot vainagojās ar gūtiem vārtiem, kad Lauris Dārziņš raidīja ripu vārtu virzienā, Jans Dani to atsita ar kājsargu, bet Aleksandrs Ņikuļins nedaudz patraucēja savam vārtsargam un Miķelis Rēdlihs raidīja ripu vārtos – 2:1.

Atlikušajās nepilnajās trijās minūtēs habarovskieši tomēr nespēja izlīdzināt rezultātu, pat nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju – tik rūpīgi aizsardzībā darbojās Rīgas "Dinamo", nosargājot otro uzvaru pēc kārtas mājas spēlēs.

Jau ziņots, ka iepriekšējā mačā ribu lūzumu guva Sandis Ozoliņš, kurš šī iemesla dēļ nevarēs spēlēt aptuveni mēnesi, bet vakar vakarā pēc klubu savstarpējās vienošanās no Rīgas "Dinamo" uz Maskavas "Spartak" pārcēlās Jurajs Mikušs. Līdz ar to izmaiņas bija skārušas arī virknējumus gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Izveseļojies Hartigans, kurš spēlēja ar saviem ierastajiem partneriem Aleksandru Ņiživiju un Tomašu Suroviju, bet Broks Troters spēlēja centrā starp Mārtiņu Karsumu un Ģirtu Ankipānu. Ceturtajā maiņā atkal kopā spēlēja Roberts Bukarts, Andris Džeriņš un Gints Meija, bet rezervistos palika Aleksandrs Karamnovs. Savukārt aizsardzībā trešdien nespēlēja Oskars Cibuļskis, un līdz ar to vienu aizsargu pāri veidoja Guntis Galviņš ar Kristapu Sotnieku.


Rīgas "Dinamo" sastāvs uz spēli:
#79 Mikaels Telkvists (#31 Kriss Holts);
#10 Lauris Dārziņš - #5 Jānis Sprukts – #19 Miķelis Rēdlihs;
#2 Rodrigo Laviņš – #14 Jēkabs Rēdlihs;
#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Marks Hartigans – #43 Tomašs Surovijs;
#13 Guntis Galviņš - #11 Kristaps Sotnieks;
#15 Mārtiņš Karsums – #91 Broks Troters - #75 Ģirts Ankipāns;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #6 Arvīds Reķis;
#21 Roberts Bukarts – #18 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija


Habarovskas "Amur" sastāvs uz spēli:
#35 Jans Dani (#30 Aleksejs Murigins);
#34 Ruslans Nurtdinovs - #85 Igors Ignatuškins - #80 Aleksandrs Krisanovs;
#57 Aleksandrs Osipovs - #9 Andrejs Kručiņins;
#10 Radiks Zakijevs - #19 Stīvens Diksons - #14 Romans Kukumbergs;
#4 Brets Skiners - #37 Valērijs Pokrovskis;
#25 Aleksejs Kopeikins - #24 Aleksandrs Ņikuļins - #47 Mārtiņš Cipulis;
#12 Deniss Šemeļins - #77 Ilšats Bilalovs;
#16 Dmitrijs Goldenkovs - #15 Jurijs Kokšarovs - #61 Sergejs Plotņikovs;
#55 Sergejs Peretjagins

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!