Foto: LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā svētdien tiekas ar Ufas "Salavat Julajev" komandu.

Cīņa sāksies plkst.13 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet no plkst.22.15 spēli ierakstā rādīs arī "TV6".

Šī abām komandām būs otrā tikšanās reize šosezon. Oktobra sākumā Rīgā notikušajā cīņā pārāki ar 3:2 pagarinājumā bija viesi.

Ar šo maču Latvijas klubs noslēgs trīs izbraukuma spēļu sēriju. Pirmajā cīņā trešdien "Dinamo" ar 2:6 zaudēja latvieša Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas "Ak Bars" komandai, bet piektdien ar 1:0 uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Nākamās nedēļas ceturtdienā "Dinamo" savā laukumā uzņems Gagarina kausa īpašniekus Maskavas "Dinamo", bet vēlāk dosies četru izbraukuma spēļu sērijā.

Kā zināms, Latvijas klubs šajā izbraukumā devies bez savainotajiem aizsargiem Matjē Karla un Krišjāņa Rēdliha, toties sastāvā iekļauti uzbrucēji Gunārs Skvorcovs un Roberts Bukarts, kā arī aizsargs Mārtiņš Porejs, kurš cīņā pret "Ņeftehimik" piedzīvoja savu debiju KHL čempionātā.

Piektdienas spēlē "Dinamo" savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt kapteinis Guntis Galviņš, kurš gan šodien, visticamāk, dosies laukumā, bet ceļgala savainojuma dēļ šī cīņa jāizlaiž citam aizsargam Oskaram Cibuļskim. Tiek prognozēts, ka viņš nevarēs spēlēt arī citos tuvākajos Latvijas kluba mačos.

Karls laukumā nav devies kopš 4.novembra mājas spēles pret Minskas "Dinamo", kad aizsargs lauza rokas mazo pirkstiņu. Savukārt Rēdlihs 31.oktobra mačā pret Sanktpēterburgas SKA lauza plaukstas kaulu. Sākotnēji viņa prombūtne tika lēsta četru nedēļu garumā.

Tāpat komandas sastāvā sākotnēji bija iekļauts vārtsargs Kristers Gudļevskis no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga", tomēr sestdien viņš devās uz Maskavu, lai palīdzētu "Rīgas" komandai gaidāmajās četrās cīņās.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 28 spēlēs atrodas 12.pozīcijā, bet "Salavat Julajev" Austrumos ir sestie ar 45 punktiem 28 mačos.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!