Foto: F64
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien, 17. oktobrī, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā savā laukumā tiekas ar Maskavas "Spartak", kur treneru kolektīvā strādā viens no rīdzinieku bijušajiem treneriem Viktors Ignatjevs.

Cīņa sāksies plkst.19.30. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi, kuras laikā lasītājiem piedāvāsim izvēlēties savu spēles zvaigzni rīdzinieku sastāvā.

Trešdien rīdzinieki savā laukumā uzņems Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, bet piektdien spēkosies ar "Soči" hokejistiem.

Rīdzinieki iepriekšējā nedēļā aizvadīja trīs izbraukuma spēles, pēc divām uzvarām pēc kārtas piedzīvojot trīs zaudējumus pret Čerepovecas "Severstaļ" un līgas spēcīgākajām vienībām Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA.

Savainojumu dēļ izbraukumā nedevās aizsargi Oskars Cibuļskis un Ēriks Ševčenko, kā arī uzbrucējs Edgars Kulda.

Rīgas "Dinamo" joprojām ir pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā, jo šosezon 20 mačos ir izcīnītas tikai četras uzvaras un 11 punkti. No astotās pozīcijas Rietumu konferencē, kuru ieņem Maskavas apgabala "Vitjaz", rīdziniekus šķir 20 punkti, bet no pirmspēdējās vietas līgā Latvijas klubs atpaliek par četriem punktiem.

Tikmēr "Spartak" iepriekšējā mačā ar rezultātu 2:1 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Novosibirskas "Sibirj", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju. Ar 24 punktiem 20 spēlēs maskavieši ieņem 11.vietu Rietumu konferencē.

Pirms nedēļas "Spartak" no galvenā trenera amata atbrīvoja Germanu Titovu, kamēr savu vietu saglabāja Ignatjevs. Par "Spartak" galvenā trenera vietas izpildītāju tika apstiprināts Aleksejs Jaruškins.

Abas komandas savā starpā spēkojušās 21 reizi, 14 uzvaras svinot rīdziniekiem. Iepriekšējā sezonā abas komandas divās savstarpējās spēlēs uzvaras dalīja uz pusēm, tiesa, Rīgas vienība savu panākumu guva pēcspēles metienu sērijā.

Starpsezonu laikā Rīgas "Dinamo" nometnē ilgu laiku valdīja nosacīts klusums, jo, lai gan darbs klubā notika, par sastāva komplektāciju netika ziņots, jo kluba vadība risināja finansiālus jautājumus, meklējot atbalstītājus. Ilgu laiku tika meklēts arī jauns galvenais treneris, taču šis process nevainagojās panākumiem, tāpēc par galveno treneri jūlija beigās, kad komanda jau bija sākusi gatavošanos sezonai, tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš šo amatu apvieno ar ģenerālmenedžera pienākumu veikšanu.

Sējējs galvenā trenera pienākumus pildīja arī rīdziniekiem neveiksmīgās iepriekšējās sezonas noslēgumā, kad darbu zaudēja soms Kari Heikile.

Gatavojoties sezonai, Rīgas "Dinamo" aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kurās tika gūtas astoņas uzvaras.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējās sezonas regulāro čempionātu noslēdza vien 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas turnīrā neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs "Jokerit" un Minskas "Dinamo", ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas "Metallurg" sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!