Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulāro čempionātu pirmdien ar uzvaru turpināja Rīgas "Dinamo" komanda, kas ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Kazaņas "Ak Bars", sagādājot vārtsargam Jānim Kalniņam pirmo "sauso" uzvaru KHL un mača labākā spēlētāja balvu.

Rīgas "Dinamo" spēlētājiem izdevās pilnībā izpildīt treneru noteikto plānu uz šo maču - "Ak Bars" netika ļauts "saimniekot" Jāņa Kalniņa sargāto vārtu priekšā, ripa pie pirmās iespējas tika raidīta ārā no zonas un veidoti pretuzbrukumi.

Neskatoties uz to, ka "Ak Bars" ir viena no spēcīgākajām Austrumu konferences komandām, šai spēlē pārliecinošāk izskatījās un darbojās mājinieki. Izturējuši "lielo" skaitlisko mazākumu pirmā perioda sākumā, mūsējie sāka apdraudēt Emīla Garipova vārtus, un viens no šādiem uzbrukumiem bija veiksmīgs, kad savus pirmos vārtus sezonā ar tālu un spēcīgu metienu guva Oskars Cibuļskis - 1:0.

Spēles turpinājumā dinamiešiem joprojām izdevās apslāpēt pretinieku uzbrukumus, kā arī izturēt vēl divus skaitliskos mazākumus otrā perioda sākumā, turklāt viens no tiem rīdziniekiem pat kļuva rezultatīvs. Guntis Galviņš atguva ripu un piespēlēja to neitrālajā zonā Mārim Bičevskim, kurš individuāli tika līdz Garipova vārtiem un pārspēja pretinieku vārtsargu - 2:0.

Arī trešajā periodā, izņemot atsevišķus brīžus, "Ak Bars" neizdevās lauzt spēles gaitu; rīdzinieki teicami spēlēja aizsardzībā un "neiekrita" uz pretuzbrukumiem. Pamatlaika pēdējā minūtē Zinetula Biļaļetdinovs gan nomainīja Garipovu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Jānis Kalniņš palika nepārspēts un varēja atzīmēt savu pirmo "sauso" uzvaru KHL.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!