Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" sestdien izstājās no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas, izšķirošajā, septītajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpjoties Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai.

"Torpedo" komandas labā vārtus pirmajā trešdaļā guva Ruslans Zainuļins, bet spēles izskaņā ripu tukšajos vārtos raidīja Mihails Varnakovs.

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" komandai sezona ir noslēgusies, bet "Torpedo" Rietumu konferences pusfinālā tiksies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo".

Pirms spēles

Šīs dienas mačam treneri atkal pieteica septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, bet vārtos stājās Kriss Holts. Šajā cīņā nespēlēja uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs un aizsargs Kristaps Sotnieks, kamēr uzbrucēju virknējumi palika tādi paši kā iepriekšējā spēlē, bet mainījās tikai viens aizsargu pāris.

Pirmais periods

Maču aktīvāk iesāka "Dinamo" komanda, kas pirmajā minūtē izdarīja divus metienus uz pretinieku vārtiem, taču turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, abām komandām spēlējot uzbrūkošu hokeju. Ceturtajā minūtē viesi palika mazākumā, un "Torpedo" hokejistiem vajadzēja nedaudz vairāk par minūti, lai gūtu pirmos vārtus šajā mačā, ripu vārtos raidot Zainuļinam. Pusminūti pēc zaudētajiem vārtiem, rīdzinieki varēja spēlēt vairākumā, taču tajā bīstamas epizodes izveidot neizdevās, lai gan zonā izdevās nostāties.

Mača turpinājumā spēles temps kritās, bet apņēmīgāki izskatījās "Dinamo" hokejisti, un metienus izdarīja Rodrigo Laviņš un Krišjānis Rēdlihs, tomēr abās reizēs mājinieku vārtsargs Vitālijs Kovaļs metienus tvēra. Arī tālākajā cīņas gaitā veiksmīgāki uzbrukumā bija rīdzinieki – divus pretiniekus apspēlēja Džeimijs Lundmars, viņa metienu tverot vārtsargam, bet tūlīt arī Marcels Hosa ieguva ripu un izgāja viens pret Kovaļu, taču viņa raidījums lidoja garām vārtiem. Ar Latvijas kluba uzbrukumu noslēdzās pirmais periods.

Otrais periods

Pēc pārtraukuma pirmo uzbrukumu veidoja rīdzinieki, un divus metienus izdarīja Mārtiņš Karsums, bet neviens no komandas biedriem nebija tuvumā, kad Kovaļs neveiksmīgi atsita ripu. Tālāk vienības apmainījās ar uzbrukumiem, bet "Torpedo" nebija tālu no otro vārtu gūšanas, jo savā zonā kļūdu pieļāva Kriss Holts, kas mājiniekiem palīdzēja izveidot divus bīstamus momentus.

Lai arī spēles temps perioda otrajā pusē bija krities, mača iniciatīvu pārliecinoši pārņēma Rīgas "Dinamo", metienus izdarot Hosam, Niklasam Luceniusam un Jurim Štālam. Mirkli vēlāk teicamu izdevību neizmantoja pirmā maiņa, kad Jānis Sprukts netraucēts netrāpīja pa ripu. Ar to labās izdevības nebeidzās, un pēc uzbrukumu sērijas "Dinamo" netrāpīja tukšos vārtos. Rīdzinieku ofensīvu pārtrauca Gunta Galviņa noraidījums, bet tajā Hosa otro reizi izgāja viens pret Kovaļu, taču vārtus gūt uzbrucējs nespēja arī šoreiz. "Torpedo" vārtsargs līdz otrās trešdaļas beigām bija spēles galvenā zvaigzne, palīdzot savai komandai saglabāt vadību pēc 40 spēlētām minūtēm.

Trešais periods

Pēdējās 20 minūtes iesākās ar "Dinamo" uzbrukumiem, kas liecināja, ka "Torpedo" mēģinās nosargāt savu vienu vārtu pārsvaru. Kovaļs turpināja aizvadīt neticamu spēli, tverot vienu pēc otra "Dinamo" spēlētāju metienu. Teicamu iespēju, atrodoties pretī vārtiem, neizmantoja Māris Bičevskis, bet tūlīt Karsuma raidījumu tvēra pretinieku vārtsargs. Astotajā minūtē Sprukts atrada Miķeli Rēdlihu, bet arī viņš nespēja ripu ievirzīt vārtos. Savukārt otrā laukuma galā Holts mācēja atvairīt retos, bet pietiekami bīstamos metienus, atstājot cerības savai komandai.

Perioda izskaņā "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš pieļāva kļūdu, bet viņa partneris aizsardzībā un Holts briesmas novērsa. Pēdējās divās minūtēs Rīgas "Dinamo" varēja spēlēt vairākumā seši pret četri, jo vārtsargs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču tajā uzbrukums nepadevās un Varnakovs ieguva ripu, triecot to tukšajos vārtos.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #2 Rodrigo Laviņš -#44 Oskars Cibuļskis, #6 Arvīds Reķis.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #81 Marcel Hossa - #73 Niklas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #23 Juris Štāls - #83 Jamie Lundmark - #75 Ģirts Ankipāns, #21 Roberts Bukarts - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš.

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Kovaļ (#1 Bespalov).

Aizsargi: #14 Maļenkih - #11 Hietanen, #41 Vasiļjev - #22 Petrov, #3 Tjuļapkin - #77 Jevsejenkov.

Uzbrucēji: #25 Zainuļin - #16 Gorbunov - #98 Ugarov, #17 Krikunov - #33 Makarov - #67 Thornberg, #26 Nilsson - #21 Hirshovitz - #18 Varnakov , #72 Zakijev - #10 Galuzin - #19 Vesce, #8 Valuijskij. komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!