Foto: LETA

Latvijs hokeja klubs Rīgas "Dinamo", kas pirmo reizi šajā sezonā ir ticis pie divām uzvarām pēc kārtas, šodien ar spēli Čerepovecā pret "Severstaļ" hokejistiem sāk Kontinentālās hokeja līgas (KHL) trīs izbraukuma spēļu sēriju.

Cīņa Čerepovecā sāksies plkst.19. Portāls "Delfi" piedāvās šī mača teksta tiešraidi.

Izbraukumā komanda devās ar 24 hokejistiem: vārtsargiem Jakubu Sedlāčeku un Jāni Kalniņu, aizsargiem Georgiju Pujacu, Krišjāni Rēdlihu, Gunti Galviņu, Patriku Malenu, Aleksandru Jerofejevu, Kristapu Zīli, Ralfu Freibergu un Jēkabu Rēdlihu, kā arī uzbrucējiem Timu Sestito, Miku Indraši, Lauri Dārziņu, Miķeli Rēdlihu, Gintu Meiju, Pjotru Ščastļiviju, Kasparu Saulieti, Gunāru Skvorcovu, Vitāliju Pavlovu, Māri Bičevski, Nikolaju Jeļisejevu, Koltonu Gīlisu, Džastinu Šagu un Filipu Toluzakovu.

Izbraukumā savainojumu dēļ nedevās aizsargi Oskars Cibuļskis un Ēriks Ševčenko, kā arī uzbrucējs Edgars Kulda, bet uzbrucējs Frenks Razgals palīdzēs "Rīgas" komandai MHL čempionāta spēlēs.

Latvijas klubs svētdien savā laukumā ar 4:0 uzvarēja Maskavas apgabala "Vitjazj", pirmo reizi sezonā paliekot "sausā", bet vēl pirms tam KHL rekordgarā pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv". Šajā mačā tika izpildītas 18 "bullīšu" sērijas, jeb 36 metieni.

Neskatoties uz pēdējām divām uzvarām Rīgas "Dinamo" joprojām ir pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā, jo šosezon 17 mačos ir izcīnītas tikai četras uzvaras un 11 punkti. Zīmīgi, ka konferencē pozīciju augstāk ir tieši "Severstaļ", taču viņiem ir 21 punkts 18 mačos.

"Severstaļ" pēdējās divās spēlēs ir zaudējuši, bet pirms tam šai komandai bija piecu uzvaru sērija. Čerepovecas klubs aizvadītajā nedēļā viesos ar 2:3 zaudēja Bratislavas "Slovan", kā arī ar 3:7 atzina Zagrebas "Medveščak" pārākumu. Savukārt uzvaru sērijā četri panākumi tika gūti savā laukumā, piedevām visos mačos "Severstaļ" pietika ar diviem gūtiem vārtiem. Interesanti, ka pēdējās trīs uzvaras šī komanda ir izcīnījusi ar rezultātu 2:1.

Rīgas "Dinamo" un "Severstaļ" savā starpā spēkojušās 16 reizes, rīdziniekiem gūstot septiņas uzvaras, no tām sešas pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā uzvaras tika dalītas uz pusēm. Mājās rīdzinieki zaudēja pagarinājumā ar 2:3, bet viesos revanšējās ar 3:1.

Pēc spēles Čerepovecā rīdziniekus gaida divas spēles ar Rietumu konferences līderēm, jo ceturtdien sekos cīņa Sanktpēterburgā pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto SKA, kā arī sestdien būs jātiekas pret Maskavas CSKA. Abas komandas šosezon ir vadošajās pozīcijās ne tikai savā konferencē, bet arī visā līgā.

Rietumu konferences turnīra tabulā no astotās pozīcijas, kuru ieņem "Vitjaz" komanda, "Dinamo" atpaliek par 14 punktiem, bet no pirmspēdējās vietas visā līgā viņus šķir viens punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!