Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē šodien tiekas ar Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" komandu, uzsākot trīs maču izbraukuma sēriju.

Spēle pret pagājušās sezonas Gagarina kausa finālisti sāksies plkst.13 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet no plkst.22 spēli ierakstā rādīs arī "TV6".

Iepriekšējā spēlē Rīgas "Dinamo" otrdien savā laukumā ar rezultātu 2:1 pagarinājumā uzvarēja Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo", bet "Avangard" trešdien pagarinājumā ar 3:4 piekāpās latviešu aizsarga Sanda Ozoliņa pārstāvētajai Mitišču "Atlant" vienībai.

Pujacs šīs sezonas 15 spēlēs iekrājis trīs rezultatīvas piespēles un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Izbraukuma sērijas turpinājumā "Dinamo" pirmdien tiksies ar Kazahstānas klubu Astanas "Baris", bet trešdien viesosies pie latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētās Hantimansijskas "Jugra" komandas. Vēlāk 22.oktobrī Latvijas klubs ar cīņu pret Magņitogorskas "Metallurg" uzsāks trīs mājas spēļu sēriju.

Uz šiem mačiem komanda līdz paņēmusi 25 hokejistus. Sastāvā ir divi vārtsargi - Māris Jučers un Mīkaels Telkvists; astoņi aizsargi - Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Matjē Karls, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis un Rodrigo Laviņš; kā arī 14 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Robs Šremps, Aleksandrs Žirū, Andris Džeriņš, Gints Meija, Elvijs Biezais, Māris Bičevskis, Raitis Ivanāns, Kaspars Daugaviņš, Pols Šehura, Ģirts Ankipāns un Roberts Bukarts, kurš izsaukts atpakaļ no vienības fārmkluba "Liepājas metalurgs".

Rīgas "Dinamo" hokejisti pēdējās astoņās spēlēs izcīnījuši trīs uzvaras, bet "Avangard" vienība pēdējos astoņos mačos svinējusi piecus panākumus.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 17 punktiem 15 spēlēs pašlaik ieņem priekšpēdējo, 13.vietu, bet Omskas klubs Austrumu konferencē ar 20 punktiem 15 mačos atrodas devītajā pozīcijā.

Kā ziņots, regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies tieši ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!