Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta kārtējā spēlē šodien savā laukumā tiekas ar hokejista Aināra Podziņa pārstāvēto Podoļskas "Vitjazj" vienību.

Mačs sāksies plkst.17, un to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV6.

Sezonas pirmajos četros mačos rīdziniek tika pie četrām uzvarām, taču pēc tam sekoja divas neveiksmes pēc kārtas - vispirms pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 Maskavā nācās piekāpties turienes CSKA, bet pēc tam Rīgā tika atzīts Kazaņas "Ak Bars" pārākums ar 1:3.

Tomēr jau nākamajā mačā ceturtdien pret divkārtējiem Gagarina kausa ieguvējiem Maskavas "Dinamo", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, tika gūta emocionāla uzvara pēcspēles metienu sērijā ar 3:2. Vēl pāris sekundes līdz pamatlaika beigām rezultāts vēstīja 1:2 par sliktu rīdziniekiem, tomēr Pols Šekura ar precīzu metienu sekundi pirms beigu sirēnas izlīdzināja rezultātu.

Šajā mačā rīdzinieku sastāvā debitēja čehu uzbrucējs Vojtehs Polāks, kurš bija viens no uzvaras kaldinātājiem, realizējot savu pēcspēles metienu.

Savukārt "Vitjazj" vienība, kas savulaik bija pazīstama ar rupjo spēles stilu, septiņos mačos tikusi pie trim uzvarām un deviņiem punktiem, kas Rietumu konferences kopvērtējumā dod astoto vietu.

Paredzams, ka pret savu bijušo klubu Rīgas "Dinamo" spēlēs arī Ainārs Podziņš, kurš šajā sezonā vēl ar rezultativitātes punktiem nav izcēlies.

Tikmēr rīdzinieki Rietumu konferences tabulā ieņem trešo vietu ar izcīnītiem 15 punktiem.

Četru mājas spēļu sērija tiks noslēgta pirmdien, kad Rīgas "Dinamo" tiksies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada Latvijas speciālists Pēteris Skudra.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!