Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" sestdien, 16. oktobrī, izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, izbraukumā pagarinājumā ar 4:3 (2:1, 1:2, 0:0, 1:0) pieveicot Mika Indraša pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjazj".

Rīdzinieki pēc šīs uzvaras KHL Rietumu konferences kopvērtējumā ar 19 punktiem 19 spēlēs pakāpušies uz astoto vietu.

Rīdzinieku labā divus vārtus, tajā skaitā uzvaru nesošos, guva Hanters Šinkaruks, bet pa vieniem vārtiem guva Jere Karjalainens un Kristaps Sotnieks.


Pirmajā trešdaļā Rīgas komanda izmantoja abus vairākumus un guva vārtus. Pirmajā vairākumā, izejot starp četriem pretiniekiem, vārtus guva Šinkaruks, bet otros vārtus pēc pacietīgas izspēles guva Karjalainens. Pēc otro vārtu guvuma rīdzinieki turpināja uzbrukt uz pretinieku vārtiem, taču tomēr nopelnīja noraidījumu, ko mājinieki neizmantoja.

Par nepareizu spēka paņēmienu pret Miku Indraši tika noraidīts Rīgas komandas spēlētājs Gunārs Skvorcovs, bet pēc 20 sekundēm trijatā mazākumā palika rīdzinieki, jo par klupināšanu tika noraidīts Gints Meija. Minūti un 27 sekundes līdz pirmās trešdaļas beigām, spēlējot vairākumā, vienus vārtus "Vitjazj" atguva Niko Ojameki.

Rīgas komanda iesāka otro trešdaļu spēlējot cieši pie saviem vārtiem, taču turpinājumā aktīvi uzbruka un sagādāja sev trešo vairākumu, kuru neizmantoja. Ļoti labs pretuzbrukums izdevās Lukašam Radilam un Emīlam Porjē, aizskrienot divatā pret vienu aizsargu, taču Radila metienu vārtsargs atvairīja.

Spēles 31. minūtē pēc negaidīta un spēcīga plaukstas metiena no zilās līnijas, "Vitjazj" labā guva Valteri Kemilainens un panāca neizšķirtu 2:2. Pēc zaudētajiem vārtiem rīdzinieki sāka spēlēt aktīvāk, taču divas minūtes un 40 sekundes līdz trešdaļas beigām Rīgas vienība neuzmanīgi nospēlēja aizsardzībā, ļaujot Miro Altonenam gūt vārtus ātrajā pretuzbrukumā un pirmo reizi izvirzīt mājiniekus vadībā ar rezultātu 3:2. Trešdaļas pēdējās sekundēs Sotnieks guva vārtus, pielabojot Brendona Gormlija metienu, un atjaunoja neizšķirtu rezultātu, panākot 3:3.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā Rīss Skārlets "Dinamo" izpelnījās noraidījumu par klupināšanu atkal pret Indraši, taču mājinieki to neizmantoja. Rīgas komanda guva iespēju spēlēt vairākumā, kad par vārtsarga bloķēšanu tika noraidīts "Vitjazj" spēlētājs Fjodors Malihins, taču neizmantoja to, lai izvirzītos vadībā. Atlikušajā daļā komandas spēlēja piesardzīgi, lieki neriskējot, un pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu.

Pagarinājumā uzņēmīgi sāka mājinieki, Rīgas komanda spēlēja uzmanīgāk, taču Šinkaruks izmantoja iespēju gūt uzvaras vārtus, kad divatā ar Porjē aizskrēja ātrajā pretuzbrukumā pret vienu aizsargu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!