Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pirmajā četru mājas spēļu sērijas mačā trešdien sīvā cīņā ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) pieveica vienu no līgas līderēm, Kazahstānas komandu Astanas "Baris".

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" nostiprinājusies Rietumu konferences trešajā vietā. Mājas spēļu sērijas turpinājumā rīdzinieki tiksies ar Omskas "Avangard", Hantimansijskas "Jugra" un "Avtomobiļist".

Rīgas "Dinamo" spēles laikā divreiz izvirzījās vadībā, taču pārsvaru nenosargāja. Spēles 14.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Kails Vilsons, bet otrā perioda sestajā minūtē Dmitrijs Upers vairākumā izlīdzināja rezultātu. Pēc septiņām minūtēm Sandis Ozoliņš jau vairākumā vadībā atkal izvirzīja rīdziniekus, bet nepilnas divarpusi minūtes pirms otrā perioda noslēguma Nikolajs Antropovs panāca atkal neizšķirtu.

Pēdējā trešdaļā un pagarinājumā komandas neizmantoja daudzas vārtu gūšanas iespējas, un rīdziniekiem sesto reizi sezonā nācās aizvadīt "bullīšu" sēriju. Pēcspēles metieni izvērtās dramatiski, jo tā bija viena no garākajām sērijām KHL šajā sezonā un garākā uz "Arēnas Rīga" ledus - uzvarētājs kļuva zināms tikai pēc 22 metiena. "Bullīšos" piecas reizes metienus izdarīja Aleksandrs Ņiživijs, tomēr tas uzvaru neatnesa. Paradoksāli, bet uzvaru nesošo metienu realizēja Marcels Hosa, kurš nav izteikts "bullīšu" speciālists.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!