Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mājas spēļu seŗiju svētdien ar uzvaru iesāka Rīgas "Dinamo", kas pārpildītajā "Arēnā Rīga" sīvā cīņā ar 3:2 pieveica Georgija Pujaca pārstāvēto komandu Novosibirskas "Sibirj".

Foto galerija

Spēles devītajā minūtē Miķelis Rēdlihs guva rīdzinieku pirmos vārtus, bet pēc nepilnām divām minūtēm Lauris Dārziņš mazākumā panāca 2:0. Otrā perioda pirmajā minūtē Ilka Heikinens izmantoja vairākumu un samazināja rezultāta starpību, 13.minūtē Mārtiņš Karsums vairākumā atjaunoja rīdziniekiem divu vārtu pārsvaru, bet jau pēc 15 sekundēm Vladimirs Tarasenko guva "Sibirj" otros vārtus mačā.

"Dinamo" vārtus mačā sargā Mikaēls Telkvists, kurš atvairīja 26 metienus. Rīdzinieki pa pretinieku vārtiem mačā izdarīja 24 metienus.

Pujacs laukumā bija 17:54 minūtes, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, reizi meta pa "Dinamo" vārtiem un nopelnīja četras soda minūtes.

1.periods

Spēli abas komandas iesāka ātri, plaši un enerģiski, apmainoties vairāk vai mazāk bīstamiem uzbrukumiem. 9. minūtē ātrs un bīstams uzbrukums "Sibirj" vārtiem, labi nospēlējot Laurim Dārziņam, bet par epizodes varoni kļūs Miķelis Rēdlihs, kurš apmānīja sedzošo pretinieku spēlētāju un vārtsargu, un izvirzīja vadībā Rīgas "Dinamo" – 1:0.

Perioda vidū noraidījumu izpelnās Vitālisj Karamnovs, taču no šā skaitliskā mazākuma kā uzvarētāji izgāja dinamieši – Lauris Dārziņš pie zilās līnijas izmantoja Georgija Pujaca nesaprašanos ar komandas biedru, atņēma viņam ripu, pārslidoja visam laukumam un netraucēts raidīja ripu Liva sargātajos vārtos – 2:0.

Taču perioda beigās "Dinamo" sāka pārkāpt noteikumus – vispirms divas soda minūtes saņem Sandis Ozoliņš par klupināšanu, bet līdzīgos sastāvos izdodas aizvadīt tikai 40 sekundes, kad noraidījumu saņem Broks Troters. Trešdaļas beigas izvēršas pavisam dramatiskas un nepatīkamas, jo pēdējā minūtē Mārtiņš Karsums pievienojas Troteram uz sodīto soliņa, un "Dinamo" periodu pabeidza triju laukuma spēlētāju sastāvā, taču līdz perioda beigu signālam "Sibrij" Telkvistu nepārspēja.

2.periods

Otro trešdaļu "Dinamo" iesāka trijatā pret pieciem "Sibirj" spēlētājiem – vienu mazākumu izdevās izturēt, bet, jau esot četratā, Ilka Heikinens ar spēcīgu metienu no zilās līnijas pārspēja Telkvistu, gūstot pirmos vārtus "Sibirj" labā.

Arī turpinājumā Novosibirskas klubs spēlēja aktīvi, dinamiešiem īsti netiekot ārā no savas aizsardzības zonas, un Mikaelam Telkvistam bija, ko strādāt – otrajā periodā kopumā pretinieki izdarīja 12 metienus, kamēr rīdzinieki tikai sešus.

"Dinamo" daudz laika pavadīja spēlējot skaitliskajā mazākumā, arī trijatā pret pieciem, taču "Sibirj" neizdevās realizēt nevienu no saviem vairākumiem, kamēr "Dinamo" savu iespēju izmantoja, kad 13. minūtē Mārtiņš Karsums no Rodrigo Laviņa piespēles guva trešos vārtus – 3:1.

Taču pēc 15 sekundēm mūsu pārsvars atkal bija tikai vieni vārti, jo solo izgājienā pret "Dinamo" aizsargiem un Telkvistu veiksmīgs bija 18 gadus vecais Vladimirs Tarasenko – 3:2.

Perioda beigās noraidījumu izpelnījās Georgijs Pujacs, taču vairākuma pirmo minūti līdz trešdaļas beigu signālam "Dinamo" neizmantoja.

Rīgas "Dinamo" sastāvā bija no savainojumiem atlabušie uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Broks Trotters, bet saslimis ir Marks Hartigans, kurš svētdienas spēlē nepiedalījās. Līdz ar to maiņā kopā ar Aleksandru Ņiživiju un Tomašu Suroviju spēlēja Vitālijs Karamnovs. Karsums spēlēja ar pēdējos mačos ierastajiem partneriem Juraju Mikušu un Ģirtu Ankipānu. Savukārt Broks Troters spēlēja ceturtajā maiņā kopā ar Robertu Bukartu un Andri Džeriņu.

Pēc šī mačā "Dinamo" aizvadīs vēl trīs spēles "Arēnā Rīga" - 30.novembrī pret Mārtiņa Cipuļa pārstāvēto Habarovskas "Amur", 2.decembrī pret Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg", bet 6.decembrī pret kādreizējā "Dinamo" hokejista Igora Pavlova trenēto Maskavas "Spartak".

Rīgas "Dinamo" sastāvs uz spēli:
#79 Mikaels Telkvists (#31 Kriss Holts);
#10 Lauris Dārziņš - #5 Jānis Sprukts – #19 Miķelis Rēdlihs;
#2 Rodrigo Laviņš – #14 Jēkabs Rēdlihs;
#15 Mārtiņš Karsums – #47 Jurajs Mikušs - #75 Ģirts Ankipāns;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #6 Arvīds Reķis;
#17 Aleksandrs Ņiživijs – #34 Vitālijs Karamnov – #43 Tomašs Surovijs;
#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;
#21 Roberts Bukarts – #18 Andris Džeriņš - #91 Broks Troters

Novosibirskas "Sibirj" sastāvs uz spēli:
#1 Stefans Livs (#35 Jurijs Kļučņikovs);
#8 Ville Nieminens - #27 Aleksandsr Boikovs - #10 Igors Mirnovs;
#22 Ņikita Zaicevs - #49 Ilka Heikinens;
#26 Jonass Enlundss - #19 Aleksej Zavaruhins - #91 Vladimirs Tarasenko;
#2 Vjačeslavs Belovs - #20 Konstantīns Aleksejevs;
#37 Aleksandrs Čerņikovs - #18 Jurijs Petrovs - #50 Maksims Krivonožkins;
#45 Aleksandrs Kutuzovs - #81 Georgijs Pujacs;
#39 Stepans Saņņikovs - #47 Konstantīns Bogdanovskijs - #28 Viktors Drugovs, Dmitrijs Tarasovs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!