Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas ”Dinamo” nolēmis turpmāk nesadarboties ar Latvijas Hokeja federāciju, kamēr tās vadībā būs Kirovs Lipmans, pirmdien valdes sēdē izlēmusi komandas vadība.

LHF un "Dinamo Rīga" vadības nesaskaņas jau bijušas praktiski no kluba izveidošanas 2008.gadā, tomēr līdz šim neviena no pusēm nav kategoriski atteikusies no sadarbības. Līdz šim Rīgas "Dinamo" savus spēlētājus atbrīvoja valstsvienības vajadzībām, kā to nosaka IIHF nolikum, "Dinamo" treneri palīdzēja valstsvienības darbā, kā arī abas puses sadarbojās vairākos citos hokeja jautājumos. Savukārt LHF ir vienīgā institūcija, kas apstiprina kāda kluba dalību sacensībās, pārstāvot Latviju. Tomēr "Dinamo" savā pazinojumā nenkonkretizē, kā reāli dzīvē izpaudīsies nesadarbošanās ar LHF.

Aizvadītajā nedēļa Lipmans laikrakstam ”Telegraf” Rīgas ”Dinamo” vājo startu šī gada KHL čempionātā skaidroja ar to, ka kluba vadībā esot amatieri, kuri no hokeja neko nesaprot. Rīgas "Dinamo" vadība uz to reaģēja ļoti asi.

LHF prezidenta Kirova Lipmana atbilde uz "Dinamo Rīga" paziņojumu.

”Izvērtējot LHF prezidenta K.Lipmana rīcību, kas nodara ievērojamu kaitējumu Latvijas hokeja attīstībai un prestižam, un ir vērsta pret Rīgas ”Dinamo”, valde nolēma atzīt par neiespējamu ”AS DINAMO RĪGA” turpmāku sadarbību ar LHF K.Lipmana vadībā,” teikts Rīgas ”Dinamo” oficiālajā mājaslapā internetā.

”Kopš "AS DINAMO RĪGA” dibināšanas mūs vienmēr ir nepatīkami pārsteigusi LHF prezidenta K.Lipmana negatīvā attieksme pret Rīgas ”Dinamo” klubu, neskatoties uz to, ka līdz pat 70 procentu spēlētāju Latvijas pieaugušo, U-20 un U-18 hokeja izlasēs pārstāv Rīgas ”Dinamo kluba sistēmas komandas,” turpinājumā teikts vadības paziņojumā. ”Lipmana destruktīvā rīcība sevišķi ir aktivizējusies KHL piektajā sezonā, kad ”AS DINAMO RĪGA” apmelošanas un intrigu piesātinātas politikas realizēšana, ir kārtējais K.Lipmana mēģinājums ne tikai demoralizēt mūsu komandu spēlētājus, trenerus un darbiniekus, bet tā ir arī K.Lipmana apzināta darbība ar mērķi iedragāt Rīgas ”Dinamo” kluba prestižu.”

Kā uzskata klubs, tad šādi rīkojoties pirms atbildīgām starptautiskajām sacensībām Lipmans pierādot Latvijas iedzīvotājiem, ka viņam esot vienaldzīgs Latvijas hokeja izlašu sniegums starptautiskajās sacensībās un diemžēl viņu nesatraucot arī Latvijas izlases dalība olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kas no 7. līdz 10. februārim notiks "Arēnā Rīga", un Soču olimpiskajās spēlēs.

”Ar sev raksturīgu un sev īpaši tīkamu intrigu un apmelošanas politiku, K.Lipmans mēģina jau šobrīd ”bruģēt Lipmana atkāpšanās ceļu”, lai atbildību no sevis neveiksmīga izlašu starta gadījumā, līdzīgi kā tas ir bijis līdz šim, kārtējo reizi noveltu uz citiem un vainīgos atrastu Latvijas izlašu komandu spēlētājos, treneros, menedžeros un, protams, neveiksmju gadījumā kā viens no galvenajiem vaininiekiem tiks atzīts Rīgas ”Dinamo” klubs,” teikts turpinājumā. ”Savukārt, atzīstamu rezultātu vai panākumu gadījumā, kā tas arī ir bijis līdz šim, visus iemeslus rezultātu sasniegšanā Lipmans attiecinās nevis uz treneru, spēlētāju un vecāku ieguldījumu, bet gan piedēvēs savam K.Lipmana ”izcili veiksmīgā” hokeja dzīves vadītāja talantam.”

”Diemžēl K.Lipmana enerģija šobrīd ir vērsta nevis uz Latvijas hokeju izlašu sagatavošanu dalībai starptautiskajās sacensībās, bet gan uz Rīgas ”Dinamo” prestiža iedragāšanu un koncentrēšanos tikai uz vienas starptautiskas sacensības sarīkošanu - 2017. gada Pasaules Čempionātu hokejā, kuru Lipmans vēlētos, līdzīgi kā 2006. gada Pasaules Čempionātu, izveidot par K.Lipmana biznesa projektu,” LHF prezidentu kritizēja ”Dinamo” vadība.

Tikmēr Rīgas ”Dinamo” vadība izteica pateicību līdzjutējiem: ”Mēs augsti novērtējam līdzjutēju uzticību un klubs pieliks visus spēkus, lai arī turpmāk attaisnotu Latvijas iedzīvotāju uzticību Rīgas "Dinamo" komandai, kā arī darīsim visu, lai arī turpmāk starptautiskajās sacensībās celtu Latvijas hokeja un arī valsts prestižu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!