Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas pirmā izbraukuma pēdējā mačā tiksies ar Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Mačs sāksies plkst.19.30 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Rīdzinieki pirms nedēļas sezonas pirmajā spēlē ar 2:1 pagarinājumā pārspēja Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak" vienību, bet otrajā mačā ar 3:0 guva virsroku pār Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Sestdien tika aizvadīta pirmā spēle izbraukumā, kurā ar 2:7 tika atzīts vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētās Helsinku "Jokerit" vienības pārākums, savukārt nākamajā mačā ar 0:4 zaudēts Ņižņekamsakas "Ņeftehimik".

Tikmēr "Spartak" pēc papildlaikā piedzīvotā zaudējuma pret "Dinamo", sezonas otrajā mačā ar 5:2 pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv", bet pirms pirmās mājas spēles ar 2:3 papildlaikā zaudēja Mika Indraša pārstāvētajai Maskavas "Dinamo". Pēdējās divas spēles tika aizvadītas mājās, pirmajā ar rezultātu 4:5 zaudējot Minksas "Dinamo", bet otrajā ar 2:3 papildlaikā atzīts Omskas "Avangard" pārspēks.

Latvijas komanda pēc pirmā izbraukuma beigām uz divām spēlēm atgriezīsies mājās, kur tiksies ar Habarovskas "Amur" un Jaroslavļas "Lokomotiv".

Izbraukumā Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā ir šādi hokejisti: vārtsargi - Kristers Gudļevskis, Maksims Tretjaks, Reinis Liepiņš; aizsargi - Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Kristofers Berjlunds, Sergejs Gimajevs, Eduards Hugo Jansons, Roberts Mamčics, Bens Māršals, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle; uzbrucēji - Kārters Eštons, Oskars Batņa, Jākobs Berjlunds, Daniels Bērziņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris, Rihards Marenis, Brendons Makmilans, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Miķelis Rēdlihs, Deivids Sarkanis un Dāvids Ulstrēms. Helsinkos komandai pievienojās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" uzbrucējs Antons Trastašenkovs, kurš kopā ar savu vienību bija izbraukumā Krievijā.

Slimības dēļ šajā izbraukumā nedevās uzbrucējs Patriks Zabusovs, bet vēl divi uzbrucēji Roberts Lipsbergs un Frenks Razgals dosies uz "Dinamo" fārmklubu "Liepāja".

Rīdzinieki iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē bija devītie, kamēr "Spartak" finišēja divas vietas augstāk.

"Dinamo" ar "Spartak" KHL čempionātā ir tikusies 29 reizes, 14 no tām izcīnot panākumu. Tikmēr aizvadītajā sezonā abas komandas tikās četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm.

Starpsezonā Rīgas komanda zaudēja pa atslēgas spēlētājam katrā pozīcijā - karjeras citās komandās turpinās vārtsargs Timurs Biļalovs, aizsargs Metjū Majone un uzbrucējs Līnuss Videls. Tāpat no vadošajiem spēlētājiem šosezon "Dinamo" kreklā neredzēt uzbrucēju Matīasu Mitinenu un aizsargu Dmitriju Šuļeņinu.

Tiesa, Latvijas vienības rindas papildinājis iepriekšējās sezonas Vācijas augstākās līgas (DEL) labākais vārtu guvējs Jākobs Berjlunds no Zviedrijas. Komandas rindas papildinājis arī viņa tautietis un uzvārda brālis, bet ne radinieks, Kristofers Berjlunds, kurš iepriekš spēlēja savā dzimtenē. No leģionāriem pievienojies arī amerikāņu aizsargs Bens Māršals, zviedru uzbrucējs Dāvids Ulstrems, šajā pašā pozīcijā spēlējošais kanādietis Kārters Eštons, kā arī vienībā atgriezies krievu vārtsargs Maksims Tretjaks. "Dinamo" sastāvu papildinājis arī latviešu aizsargs Eduards Hugo Jansons, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Krievijas Augstākajā līgā.

Gatavojoties 2019./2020.gada sezonai, "Dinamo" aizvadīja desmit pārbaudes spēles, kurās izcīnīja septiņas uzvaras, tajā skaitā pēdējos piecos mačos. Rīdzinieki triumfēja tradicionālajā pirmssezonas sagatavošanās turnīrā "Latvijas Dzelzceļa kausā", bet pirms tam turnīrā Sočos izcīnīja otro vietu.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!