Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" sestdien kārtējā spēlē trīs reizes bija vadībā ar divu vārtu pārsvaru, taču to nenosargāja un pēcspēles metienos ar 4:5 (2:1, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1) zaudēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Spēles pamatlaikā vārtus "Dinamo" labā guva Frēdriks Varjs, Sandis Ozolinš, Miķelis Rēdlihs un Kristaps Sotnieks, bet "Ņeftehimik" komandā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Jegors Milovzorovs, bet vienreiz precīzi bija Nikolajs Belovs un Maksims Pestuško.

Pēcspēles metienos mājinieki bija pārāki ar 3:1.

Pirms spēles

bas komandas šo sezonu ir iesākušas ne pārāk sekmīgi, tādēļ šobrīd abām ir ļoti nepieciešami punkti, lai turpinātu cīņu par vietu "play-off". Rīgas "Dinamo" sastāvs, salīdzinot ar iepriekšējo spēli, ir visai maz mainījies, tikai aizsardzības līnijā Arvīda Reķa vietā laukumā dosies Rodrigo Laviņš. Pārējie virknējumi ir palikuši nemainīgi.

Pirmais periods

Maču "Dinamo" uzsāka ļoti aktīvi un jau piektajā minūtē rezultātu atklāja Varjs, kurš ar elegantu metienu vārtu augšējā stūrī pārspēja "Ņeftehimik" komandas somu vārtsargu Tuomasu Tarki. Mirkli vēlāk Emils Gaļimovs izslidoja viens pret Krisu Holtu, tomēr šajā duelī pārāks izrādījās "Dinamo" vārtsargs, bet pretējā laukumā pusē rīdziniekiem izdevās izveidot labu uzbrukumu, kuru ar precīzu metienu no vārtu priekšas noslēdza Ozoliņš, dubultojot "Dinamo" pārsvaru - 2:0. Teicamu piespēli Ozoliņam izdarīja Miķelis Rēdlihs, nopelnot savu 20.rezultativitātes punktu šosezon.

Turpinājumā "Dinamo" nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas, taču otrajā mazākumā teicama iespēja gūt vārtus bija Jānim Spruktam, tomēr viņš nespēja realizēt soda metienu, bet pēc 15 sekundēm "Ņeftehimik" komanda vienus vārtus atguva. Pirmās trešdaļas beigu daļā "Dinamo" nopelnīja vēl divus noraidījumus, taču mājiniekiem nevienu no šiem vairākumiem neizdevās realizēt.

Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā mača iniciatīva bija pārgājusi "Ņeftehimik" hokejistiem, tomēr bīstami apdraudēt Holta sargātos vārtus viņi nespēja. Trešdaļas vidū "Dinamo" ieguva iespēju spēlēt vairākumā, kas tika realizēts pēc pusotras minūtes, kad Miķelis Rēdlihs ar atkārtotu metienu pārspēja Tarki, panākot 3:1.

Divas minūtes pēc tam, kad "Dinamo" ieguva divu vārtu pārsvaru, uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Sprukts. Laukuma saimniekiem bija nepieciešama minūte, lai sodītu rīdziniekus par šo noraidījumu un Milovzorovs "Dinamo" pārsvaru samazināja līdz 2:3. Otrās trešdaļas galotnē komandas apmainījās ar noraidījumiem, tomēr cīņas rezultātu tie neiespaidoja.

Trešais periods

Trešajā trešdaļā abas komandas piekopa piesardzīgu hokeju, tāpēc bīstamu momentu bija ļoti maz. Mača 52.minūtē "Dinamo" komandai vēlreiz izdevās iegūt divu vārtu pārsvaru. Pretinieku zonā par ripu labi pacīnījās Varjs un izdarīja precīzu piespēli Sotniekam, kurš bija nekļūdīgs - 4:2. Tomēr šo pārsvaru rīdziniekiem neizdevās nosargāt, jo jau pēc minūtes Milovzorovs vienus vārtus atguva, bet pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Pestuško panāca neizšķirtu - 4:4.

Pagarinājums un pēcspēles metieni

Pagarinājumā ritēja līdzīga cīņa un abām komandām bija vairākas iespējas gūt uzvaras vārtus, tomēr tās palika neizmantotas un uzvarētājus nācās noteikt pēcspēles metienu sērijā.

Pēcspēles metienu sērijā "Ņeftehimik" komanda bija pārāka ar 3:1, uzvaras vārtus gūstot Milovzorovam. Savukārt rīdzinieku rindās vienīgo "bullīti" realizēja Miķelis Rēdlihs. Rīgas "Dinamo" vārtu drošība pēcspēles metienos otrajā mačā pēc kārtas tika uzticēta Mārim Jučeram. Pēcspēles metienos daudz sekmīgāk nospēlēja "Ņeftehimik" hokejisti, kas Jučeru pārspēja trīs reizes un svinēja panākumu visā cīņā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #2 Rodrigo Laviņš - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #83 Jamie Lundmark - #79 Fredrik Warg - #47 Mārtiņš Cipulis, #21 Roberts Bukarts - #32 Jakub Sindel - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš - #73 Niclas Lucenius - #23 Juris Štāls.

Ņižņekamskas "Ņeftehimik" sastāvs

Vārtsargi: #32 Tarkki (#1 Franskevič)
Aizsargi: #44 Belov - #7 Koroļov, #22 Mjantila - #5 Berezin, #4 Lukjančikov - #27 Sazonov, #6 Savin.
Uzbrucēji: #70 Milovzorov - #8 Cibak - #33 Pestuško, #76 Koroļuk - #10 Kvaša - #14 Simakov, #81 Nasibuļļin - #25 Arhipov - #72 Gaļimov, #38 Sergejev - #71 Poligalov - #59 Demagin.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!