Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 2:3 (0:0, 0:1, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Minskas "Dinamo" komandai.

Otrā perioda vidū vārtus minskiešiem mazākumā guva Peters Podhradskis, bet tad trešajā periodā sestajā minūtē Andrejs Stasj atkal mažakumā panāca jau 2:0. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Miķelis Rēdlihs samazināja starpību, bet tad pēdējā minūtē Jēkabs Rēdlihs izlīdzināja rezultātu.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" uz Minsku atlidoja trešdien, un aizvadīja gan vakara, gan rīta treniņu. Trenēties nevarēja uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš mačā Popradā pirmā perioda beigās guva kājas aizmugurējā muskuļa sastiepumu, un nevarēs komandai palīdzēt arī spēlē pret Minskas "Dinamo". Cik nopietns ir Sprukta gūtais savainojums, būs iespējams pateikt pēc padziļinātas izmeklēšanas, kas tiks veikta Rīgā. Līdz ar Sprukta izkrišanu no ierindas treneri ir samainījuši pilnīgi visus uzbrucēju trijniekus, un iespēja sevi apliecināt tiks dota arī Jurim Štālam.

Pirmais periods

Mačs iesākās ar ātru Rīgas "Dinamo" uzbrukumu, kad pēc komandas biedra piespēles metienu nekavējoties izdarīja Miķelis Rēdlihs, taču Minskas komandas vārtsargs Kevins Lalands to atvairīja. Turpinājumā abas vienības parādīja, ka ir spēkos līdzīgas un apmainījās ar neprecīziem uzbrukumiem. Trešdaļas piektajā minūtē rīdzinieki spēlēja vairākumā, jo mājinieki pārkāpa skaitlisko sastāvu. Viena vīra pārsvarā Rīgas "Dinamo" ātri izveidoja bīstamu epizodi vārtu priekšā, taču ripa pēc rikošeta atsitās pret vārtu stabiņu. Arī turpmākajā vairākuma laikā viesi pārliecinoši saspēlējās un izdarīja vairākus metienus, bet bez rezultāta.

Tūlīt rīdzinieku uzbrucējs Niklass Luceniuss izlauzās uz Lalanda vārtiem un labi uzmeta, taču ripu atvairīja vārtsargs un tā nolēkāja gar vārtu priekšu, bet pēc īsa brīža arī Juris Štāls no vārtu priekšas meta garām. Arī Minskas vienība prata apdraudēt Krisa Holta vārtus, taču Latvijas kluba vārtsargs spēlēja nekļūdīgi. 12.minūtē par rupjību divu minūšu noraidījumu saņēma Ģirts Ankipāns, un mazākumā Rīgas "Dinamo" spēja novērst pretinieku bīstamos uzbrukumus. Pēdējās minūtēs spēles temps kritās un uzbrukumu vairs nebija tik daudz, bet nedaudz vairāk nekā divas minūtes pirms spēles beigām rīdzinieki nopelnīja tiesības spēlēt vairākumā. Tajā arī šoreiz vārtus gūt neizdevās, lai arī bija iespējas, un pēc pirmā perioda rezultāts bija 0:0.

Otrais periods

Otrā trešdaļa iesākās ar trīs labiem Minskas "Dinamo" uzbrukumiem, taču visas reizes vārtos teicami nospēlēja Holts. Turpinājumā laukumā ritēja fiziska cīņa un uzbrukumi vairs nebija tik bīstami, bet perioda ceturtajā minūtē Krišjānis Rēdlihs savā aizsardzības zonā kļūdījās, kas radīja briesmas vārtu priekšā, bet rīdzinieku vārtsargs tās novērsa. Tūlīt Rīgas "Dinamo" atbildēja ar uzbrukumu, bet vārti joprojām netika gūti. Savukārt neilgi pēc tam vētrainu uzbrukumu izveidoja Rīgas kluba spēlētāji, kuri vairākas reizes apdraudēja Lalanda vārtus, bet viņš visus metienus atvairīja. Nākamajās minūtēs abas vienības spēlēja atklātu un ātru hokeju.

Īsu brīdi vēlāk Rīgas "Dinamo" atkal spēlēja vairākumā, kurā vārtus gan guva Minskas komanda. Perioda desmitajā minūtē viņi izmantoja Holta neprecīzo piespēli un Peters Podhradskis ripu raidīja viņa sargātajos vārtos. Pēc asumiem vārtu priekšā Latvijas komanda nopelnīja kārtējo vairākumu, kurā saturīgu uzbrukumu izveidot neizdevās. Uzreiz pēc vairākuma Sandis Ozoliņš pārkāpa noteikumus un atstāja savu komandu mazākumā, taču viņa komandas biedri veiksmīgi aizsargājās. Atlikušās perioda minūtes ritēja Minskas "Dinamo" zīmē, un minūti pirms tās noslēguma ar noraidījumu bīstamu mājinieku uzbrukumu apturēja Guntis Galviņš, bet trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 0:1.

Trešais periods

Noslēdzošo 20 minūšu sākumā Rīgas "Dinamo" joprojām spēlēja mazākumā, taču tajā Gints Meija prata aizbēgt no aizsargiem un apdraudēt Lalanda vārtus, bet pēc mazākuma viesi turpināja uzbrukt. Spēles 45.minūtē Čārlzs Linglets pārkāpa noteikumus pret Meiju, bet šajā vairākumā rīdzinieki zaudēja vēl vienus vārtus, kad ātrā pretuzbrukumā ripu caur Holta padusi raidīja Andrejs Stass.

Turpmākajās desmit minūtēs spēles temps bija lēns un pārāk daudz bīstamu epizožu nebija, bet sešas minūtes pirms spēles beigām Rīgas "Dinamo" kārtējo reizi varēja spēlēt vairākumā, un tajā vienība atkal spēja izveidot labas vārtu gūšanas iespēja. Pēc minūtes Minskas komanda atkal pārkāpa noteikumus, līdz ar to rīdzinieki spēlēja vairākumā pieci pret trīs. Tajā Krišjānis Rēdlihs spēja vienus vārtus atgūt, ar spēcīgu metienu triecot ripu vārtos, bet vairākumā pieci pret četri labu Mārtiņa Karsuma metienu atsita mājinieku vārtsargs. Spēles pēdējās minūtēs Latvijas vienība vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju un izdarīja lielu spiedienu uz pretinieku vārtiem. To izdevās pārvērst vārtu guvumā, kad 44 sekundes pirms spēles beigām neizšķirtu panāca Jēkabs Rēdlihs. Tomēr uz pozitīvas nots pamatlaiku noslēgt neizdevās, jo Miķelis Rēdlihs nopelnīja divu minūšu noraidījumu.

Pagarinājums

Minskas “Dinamo”, spēlējot vairākumā, vairākas reizes izdarīja metienus uz Holta sargātajiem vārtiem, bet viņš šoreiz kļūdas nepieļāva un mazākumu rīdziniekiem izdevās izturēt. Turpinājumā Rīgas “Dinamo” divas reizes izgāja divatā pret vienu aizsargu, bet nevienu no šīm epizodēm izmantot neizdevās. 40 sekundes pirms pagarinājuma beigām Džeimijs Lundmarks saņēma noraidījumu un par runāšanu ar tiesnešiem tika izraidīts no zāles, bet uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā.

Pēcspēles metienu sērijā pirmajos divos piegājienos uzbrucēji vārtsargus nespēja pārspēt, bet trešajā piegājienā Dmitrijs Meleško ripu raidīja Holta vārtos. Iespēju izlīdzināt rezultātu bija Karsumam, taču viņš trāpīja pa vārtu stabu un Rīgas “Dinamo” piedzīvoja zaudējumu, bet izcīnīja vienu punktu.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis, #14 Jēkabs Rēdlihs - #11 Kristaps Sotnieks, #6 Arvīds Reķis.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #73 Niclas Lucenius - #19 Miķelis Rēdlihs, #72 Ville Nieminen - #79 Fredrik Warg - #17 Aleksandrs Ņiživijs, #87 Gints Meija - #83 Jamie Lundmark - #47 Mārtiņš Cipulis, #66 Ainārs Podziņš - #75 Ģirts Ankipāns - #23 Juris Štāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!