Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" svētdien savā laukumā atspēlējās no divu vārtu deficīta un ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Rīgas "Dinamo" hokejistiem šī bija otrā uzvara pēc kārtas, bet Pekinas klubs piedzīvoja savu devīto zaudējumu pēc kārtas. Abas komandas savās konferencēs ierindojas pēdējās pozīcijās.

Vārtus spēles pamatlaikā guva Nikolajs Jeļisejevs un Rīss Skārlets, bet pēcspēles metienu sērijā vēlreiz izcēlās Jeļisejevs un Lauris Dārziņš.

Spēles trešajā minūtē pie noraidījuma par pretinieka turēšanu tika Hanters Šinkaruks. Vien četras sekundes pēc rīdzinieku mazākuma beigām vārtus viesu komandas labā guva Tailers Vons un panāca 1:0. Pirmās trešdaļas izskaņā pretuzbrukumā pa pretinieku vārtiem meta Nikolajs Jeļisejevs un Metjū Lorito, taču Pekinas vārtos pārliecinoši spēlēja Džeremijs Smits.

Otrās trešdaļas ievadā rīdzinieki lielāko daļu spēles laika pavadīja viesu vienības aizsardzības zonā, bet mājiniekiem neizdevās ripu raidīt vārtos, vairākkārt metienus bloķējot arī aizsargiem. Spēles 32.minūtē noraidījumu nopelnīja Lauris Dārziņš. Spēlējot mazākumā Jeļisejevs bija ātrāks par pretinieku un devās uzbrukumā, taču neizdevās ērts metiens pa vārtiem un kārtējo reizi ripu atvairīja Smits. Pēdējā minūtē otrajā trešdaļā 2:0 Pekinas labā guva Ītans Vereks, kurš, ieslidojot uzbrukuma zonā, saņēma piespēli un ar metienu augšējā vārtu stūrī pārspēja Jūliusu Hudāčeku.

Noslēdzošo trešdaļu rīdzinieki sāka ar vairākumu, noraidītiem tiekot diviem pretinieku komandas spēlētājiem. Vairākumu realizēja Nikolajs Jeļisejevs, raidot ripu vārtos uzreiz pēc Lorito piespēles, kurš uzvarēja iemetienā. Pēc gūtajiem vārtiem vēl vairāk kā minūti mājiniekiem bija iespēja spēlēt vairākumā, taču šoreiz vārtus gūt neizdevās.

48.minūtē rīdzinieku rindās noraidījumu par klupināšanu nopelnīja Arsēns Hisamutdinovs. Viesu komanda vairākumā daudz laika pavadīja uzbrukuma zonā, bet "Dinamo" uzmanīgi spēlēja vairākumā un vārti netika ielaisti. Tuvojoties pēdējām piecām spēles minūtēm ilgāku laiku uzbrukuma zonā pavadīja "Dinamo" hokejisti, un ripu no vārtos no ļoti tuvas distances neraidīja Jere Karjalainens.

53 sekundes līdz spēles beigām rīdzinieki spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem un septiņas sekundes līdz pamatlaika beigām ripu vārtos raidīja Rīss Skārlets, panākot neizšķirtu (2:2).

Papildlaiku mājinieki sāka apņēmīgi, vairāk laika pavadot pretinieku aizsardzības zonā, tomēr trešajā pagarinājuma minūtē noraidījumu nopelnīja Karjalainens. Viesu komanda vairākumu neizmantoja un pagarinājums beidzās bez gūtiem vārtiem.

Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā "Dinamo" uzvarēja ar 2:0 Pirmos divus metienus neprecīzi izpildīja Gints Meija un Rūdolfs Červenijs, kam sekoja divi precīzi mēģinājumi, pēcspēles metienus realizējot Laurim Dārziņam un Jeļisejevam.

Turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 34 punktiem 41 spēlē ieņem pēdējo vietu Rietumu grupā, kamēr "Kuņluņ Red Star", kura iedalīta Austrumu grupā, ar 25 punktiem 43 spēlēs ir līgas vājākā komanda.

Nākamo spēli Rīgas vienība aizvadīs 28.decembrī, mājās uzņemot Omskas "Avangard", kam sekos trīs izbraukuma spēļu sērija.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!