Foto: LETA

Hokeja klubs "Dinamo Rīga" atbalstīs izmaiņas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta nolikumā, kas skar punktus un vērtēšanu, ziņo krievu mediji.

Iepriekš medijos parādījās informācija, ka jau šosezon KHL varētu mainīties punktu piešķiršanas sistēma, par uzvaru pamatlaikā dodot nevis trīs, bet divus punktus. Tikpat punktu komanda saņemtu par uzvaru pagarinājumā vai pēcspēles metienos, bet par zaudējumu pienāktos nulle. Komanda, kas zaudējusi papildlaikā vai "bullīšos", saņems vienu punktu.

"Mēs izanalizējām situāciju, un, acīmredzot, balsosim par, lai arī uz Rīgas "Dinamo", uz mūsu situāciju kopvērtējumā tas nekādu iespaidu neatstās," hokeja kluba "Dinamo Rīga" direktoru padomes prezidentu Juri Savicki citē izdevums "Sport Ekspress". "Mēs pārskaitījām pēdējo piecu sezonu rezultātus atbilstoši jaunajai punktu sistēmai un arī tad komanda būtu ieņēmusi tās pašas vietas."

Savickis uzskata, ka pāreja uz divu punktu sistēmu, kāda kopš pirmsākumiem tiek izmantota Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), ļaus radīt lielāku intrigu un sagādās lielāku cīņu. "Spēles būs saspringtākas un interesantākas," viņš saka. "Kopvērtējums būs ciešāks. Būs vairāk cīņas. Un tas paaugstinās skatītāju interesi. Ir vērts pamēģināt."

KHL direktoru padomes balsojuma iznākums par izmaiņām KHL nolikumā tiks izziņots 31. augustā. KHL čempionāts sākas 1. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!