Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" budžets aizvadītajā sezonā bija 12 miljoni eiro (aptuveni 8,4 miljoni latu), intervijā izdevumam "Lietišķā diena" atklāja kluba padomes priekšsēdētājs un lielākā akcionāra "Itera Latvija" prezidents Juris Savickis.

Iepriekšējās sezonās "Dinamo" budžets bija aptuveni 15 miljoni ASV dolāru (7,65 miljoni latu).

"Uzņēmumam šis gads faktiski ne ar ko nav atšķīries no iepriekšējiem diviem. Budžets bija aptuveni par 5% lielāks nekā iepriekšējā sezonā, kas ļāva pacelt algas spēlētājiem. "Dinamo" jau nav uzņēmums, kas pelnītu naudu – tas vienīgi tērē," saka Savickis. "Ar hokeju vismaz pagaidām nopelnīt nav iespējams – tajā visu laiku ir jāiegulda, un tā būs vēl daudzus gadus. Vienmēr ir jāmeklē nauda, lai varētu visiem samaksāt. Ieņēmumi, ko gūst klubs, veido apmēram vienu sesto daļu no izdevumiem. Vienīgais, kas veido mūsu ieņēmumus, ir nauda no reklāmas un nedaudz arī no biļešu pārdošanas."

Runājot par finansiāli ļoti liela sponsoru iespējamo piesaisti, Savickis norāda, ka "liels sponsors var samaksāt tik, cik vajag, maziņš – nevar. Tajā pašā laikā lielais sponsors grib maksāt mazāk, nekā varētu un vajadzētu".

"Domāju, ka, ņemot vērā visu salasīto naudu no sponsoriem, "pa nullēm" būs izdevies nostrādāt. Kopējais sezonas budžets bija aptuveni 12 miljoni eiro," piebilst Savickis.

Runājot par "Dinamo" nākamo sezonu, Savickis norādīja, ka galvenais atbalstītājs "Itera" turpinās segt apmēram 85% no nepieciešamā finansējuma un arī pārējie sponsori būšot tie paši. Tomēr jebkuru par komandas sponsoru "Dinamo" arī neņemot. "Nav jau tā, ka mēs būtu gatavi sadarboties ar jebkuru sponsoru. Ir bijuši gadījumi, kad atnāk kompānijas, piedāvā naudu, bet mēs to nepaņemam. Esam ļoti izvēlīgi sponsoru ziņā."

"Sponsoram ir jābūt godīgi nopelnītai naudai. Tāpat šādam uzņēmumam jābūt labvēlīgam pret Latviju kā valsti. Mēs esam atteikušies no naudas, ko piedāvāja pāris Latvijā strādājošas bankas. To nosaukumus gan man negribētos teikt," norādīja Savickis.

Intervijā Savickis arī nedaudz "pavēra priekškaru" par spēlētāju algām, konkrētu hokejistu algas gan neminot. "No manis minētā 12 miljonu eiro lielā budžeta astoņus miljonus eiro veido tieši hokejistu algas. Sanāk, ka vidēji gadā vienam spēlētājam tiek samaksāti 280 tūkstoši eiro. Lielākā alga, ko mēs vienam hokejistam samaksājam sezonā, ir nepilns miljons eiro."

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" KHL Gagarina kausā izstājās otrajā kārtā, sērijā ar 1-4 piekāpjoties Jaroslavļas "Lokomotiv". KHL sezonas noslēguma kopvērtējumā rīdzinieki ieņems astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!