Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" 2021./2022.gada sezonu sagaidīs pilnībā vakcinējusies, pirmdien notikušajā preses konferencē atklāja kluba ģenerālmenedžeris Edgars Buncis.

"Dinamo" gaidāmo sezonu sāks 2.septembrī, kad Jaroslavļā aizvadīs pirmo no trīs izbraukuma spēlēm. Gatavojoties jaunajai sezonai, "Dinamo" Liepājā aizvadīja trīs nedēļu treniņnometni, kurā stiprināja hokejistu fizisko sagatavotību.

"Diemžēl Covid-19 apstākļu dēļ neizdevās sarunāt pārbaudes spēles pilnā sastāvā. No savas puses esam sagatavojušies vēl nopietnāk nekā pagājušajā gadā. Vakcinēti ir visi - gan spēlētāji, gan apkalpojošais personāls. Vien dažiem ir jāpagaida vēl pāris dienas līdz būs derīgs Covid-19 sertifikāts," atzīmēja Buncis.

"Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis uzsvēra, ka iepriekšējo sezonu komanda aizvadīja labi, ņemot vērā to, ka vienību skāra Covid-19 uzliesmojums. "Esam laicīgi sagatavojuši komandu un padome ir ļoti apmierināta ar valdes un ģenerālmenedžera darbu. Tāpat esam apmierināti ar galveno treneri un visu sagatavošanās posmu," teica Savicskis.

Pamatbudžets tiek plānots desmit miljonu eiro apmērā, bet vēl 1,5-2 miljonus eiro varētu nopelnīt par pārdotajām biļetēm, ja vien epidemioloģiskā situācija ļaus skatītājiem pilnībā apmeklēt spēles. "Vēlamies, lai skatītāji atgrieztos tribīnēs, jo spēlējam priekš skatītājiem," uzsvēra Savickis

Komandas galvenais treneris Sergejs Zubovs piebilda, ka vienība ir veiksmīgi nokomplektēta un nostiprināta visās līnijās. "Ir veterāni un līderi, kā arī jaunie hokejisti, kuriem būs iespējas sevi pierādīt. Šobrīd ir arī traumas, taču 2.septembrī būsim pilnā gatavībā," pauda Zubovs.

Iepriekšējo sezonu kapteinis Lauris Dārziņš atklāja, ka komandai sagatavošanās procesā nekā neesot trūcis un nodrošināti labi apstākļi.

"Bija kvalitatīvs un smags treniņu process. Uzskatu, ka esam ļoti labās un profesionālās rokās. Esam ielikuši labus pamatus, arī komanda veidojas laba un draudzīga," teica Dārziņš.

"Ceram, ka šogad situācija uzlabosies un cilvēki nāks atbalstīt, bet tas būs atkarīgs arī no pašu snieguma. Viss ir mūsu spēkos. Mums "play-off" sāksies jau no pirmā mača," piebilda aizsargs Kristaps Sotnieks.

Gandarījumu par atgriešanos Latvijā pauda lietuviešu aizsargs Nerijus Ališausks, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Slovākijā. "Jau sezonas sākumā sāksies cīņa par vietu izslēgšanas turnīrā. Nav noslēpums, ka gribam tur nokļūt, taču to pašu vēlas arī pārējās komandas. Cīņa būs sīva," teica Ališausks.

Pēc vienas sezonas prombūtnes komandā atgriezies arī krievu uzbrucējs Aleksandrs Protapovičs. "Ir nokomplektēta spēcīga komanda un varam aizvadīt ļoti labu sezonu," secināja Protapovičs.

Gatavojoties 2021./2022.gada KHL sezonai, "Dinamo" 19. un 20.augustā paredzētas divas pārbaudes spēles Somijā.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību Kazahstānas galvaspilsētā Nursultanā, "Dinamo" pieņēma lēmumu nedoties uz ieplānoto pirmssezonas pārbaudes turnīru "Kazahstānas Republikas Prezidenta kauss", kura norise bija plānota no 11. līdz 15.augustam.

"Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!