Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" otrdien savu pēdējo mājas spēļu sēriju turpinās ar dueli pret līdz šim labi iepazīto Minskas "Dinamo".

Spēle starp abām komandām paredzēta plkst.19.30, tiešraidē to translējot "TV3 Sport". Portāls "Delfi" piedāvās mača teksta tiešraidi.

Rīdzinieki pirms atgriešanās mājās aizvadīja divu spēļu izbraukuma sēriju, tajā piekāpjoties Kazaņas "Ak Bars" un Maskavas "Dinamo". Savukārt noslēdzošā mājas spēļu sērija iesākās ar zaudējumu (2:4) pret Jāņa Kalniņa Helsinku "Jokerit", kā rezultātā "dinamieši" uzvaras garšu nav baudījuši jau desmit spēles pēc kārtas.

Minskas vienībai nav klājies diži labāk, jo pēdējā uzvara piecās spēlēs svinēta mājās pret Maskavas "Spartak". Pēc tam četros dueļos piedzīvotas vienīgi neveiksmes, pēdējā no dueļiem ar 2:3 piekāpjoties Novosibirksas "Sibirj".

Rīgas komandas neveiksmēs lielā mērā vainojams vājais skaitliskais vairākums, proti, "Dinamo", spēlējot nevienādos sastāvos, vārtus nav guvusi jau 45 piegājienos pēc kārtas. Tāpat komanda šosezon kopumā iemetusi vien 86 vārtus, kas ir līdz šim vājākais sniegums kopš vienība piedalās KHL čempionātā.

Rīgas "Dinamo" ar 34 punktiem 54 mačos ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē, bet Minskas klubs ar 35 punktiem atrodas pozīciju augstāk. Rīgas vienība ir vājākā visā līgā.

Abas komandas līdz šim KHL čempionātā tikušās 43 reizes, Rīgas vienībai uzvaru izcīnot 22 reizes. Šosezon abas komandas tikušās jau trīs reizes, visās triumfējot rīdziniekiem. Pēdējā tikšanās reizē Rīgas klubs bija pārāks ar 2:0.

Pēc šī dueļa rīdziniekiem mājās vēl priekšā tikšanās ar Kazaņas "Ak Bars", Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo" un Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Sezonu rīdzinieki noslēgs ar četru spēļu izbraukumu sēriju, pēc kuras arī sezona būs beigusies. Šīs sezonas pēdējais duelis paredzēts 26.februārī Novosibirskā.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!