Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" šodien cīnās "Latvijas Dzelzceļa" kausa finālā.

Fināla mačā, kas "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20., rīdziniekiem pretī stāsies Sanktpēterburgas SKA vienība. Spēli tiešraidē būs iespējams skatīties kanālā TV6.

Pirms tam "Latvijas Dzelzceļa" kausā par trešo vietu cīnīsies Jaroslavļas "Lokomotiv" un Prāgas "Lev", bet piekto un sesto vietu sadalīs Kazaņas "Ak Bars" un Minskas "Dinamo".

Komandas turnīra pirmajā kārtā bija sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēja apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā tās aizvada spēles par vietām ar otras grupas komandām.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 3:1 pieveica "Lokomotiv", bet otrajā cīņā pagarinājumā ar 2:3 piekāpās "Ak Bars". Katra no trim komandām pēc aizvadītām divām spēlēm bija izcīnījusi pa uzvarai, taču visvairāk punkti un iespēja spēlēt finālā ir rīdziniekiem.

2009.gadā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv". Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

Savukārt pērn par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!