Foto: F64
Rīgas "Dinamo" debitantam Aleksandram Protapovičam vajadzēs pāris spēles, lai pierastu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līmenim, atzīst uzbrucējs.

Rīgas "Dinamo" vienība otrdien KHL mačā savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Ufas "Salavat Julajev", ciešot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Potapovičs savā pirmajā mačā rīdzinieku rindās nospēlēja nepilnu 21 minūti, bet vēl vienam jaunajam uzbrucējam Ņikitam Setdikovam laukumā bija atvēlētas 18 minūtes.

"Pirmie divi periodi mūsu izpildījumā bija atzīstami. Bija laba kustība ar ripu. Trešajā periodā man palika nedaudz smagāk. Neesmu tik daudz šosezon spēlējis KHL līmenī. VHL līmenis tomēr ir zemāks. Neteiktu, ka bija grūti taktiskā ziņā, smagāk bija fiziski. Ātrumi šeit ir lielāki. Vajadzīgas pāris spēles, lai pierastu. Kopumā man spēle patika – visi cīnījāmies līdz pēdējam. Spēli varējām arī uzvarēt, ko bijām pelnījuši. Nerealizējām vairākumus," klubs citē Protapoviča teikto.

Abi krievu hokejisti uz "Dinamo" vienību pārnāca no Jekaterinburgas "Avtomoboļist' komandas, tomēr pārsvarā līdz šim spēlējuši Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL).

"Viss notika ļoti ātri. Pirmajā brīdī ļoti priecājos, jo tā man ir pirmā pieredze, ka kāda KHL komanda izsaka vēlmi, lai viņiem pievienojos. Tas ir līmenis, kādā vēlos spēlēt, tāpēc darīšu visu, lai apliecinātu sevi un attaisnotu sev doto iespēju. Centīšos no visa spēka, lai sevi pierādītu un palīdzētu komandai," uzsvēra Protapovičs.

Tikai pirmdien abi jaunie hokejisti aizvadīja pirmo treniņu, pēc kura abiem bijusi pastaiga pa pilsētu.

"Rīga ir ļoti skaista – apskatījām pilsētas centru. Latvijā bija svētki – šeit ir ļoti skaisti, uz ielām bija daudz smaidīgu cilvēku. Arī pirmssezonas "Dzelzceļa kausa" izcīņā pilsēta atstāja tikai labākos iespaidus," atzīmēja Protapovičs.

Protapovičs kopš 2017 .gada, kad pievienojās Jekaterinburgas vienībai, 90 VHL spēlēs izcēlies ar 45 rezultativitātes punktiem (23+22). Šosezon viņš piedzīvoja debiju KHL, tomēr divās spēlēs punktus neiekrāja. "Dinamo" rindās hokejists spēlē ar 47. numuru.

Šobrīd Rīgas klubs ar 18 punktiem 26 spēlēs ieņem pēdējo vietu vietu visā līgā, bet Ufas komanda ar 33 punktiem 26 cīņās ir trešā Austrumu konferencē.

Ar šo spēli "dinamieši" uzsāka piecu mājas cīņu ciklu. Pēc tikšanās ar Ufas komandu jau ceturto reizi šajā sezonā jāspēlē ar "Spartak", bet pēc tam ar Maskavas apgabala "Vitjaz", "Soči" un Maskavas "Dinamo" klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!