Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" otrdien regulārā čempionāta spēlē divreiz atspēlēja divu vārtu deficītu un pēcspēles metienos piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" vienībai, kas šajā sezonā piedzīvojusi tikai trīs zaudējumus.

Tādējādi pārtrūka Rīgas "Dinamo" trīs uzvaru sērija. Savukārt aizsargs Kristaps Sotnieks kļuva par "Dinamo" rekordistu nospēlēto spēļu ziņā KHL čempionātā. Viņš ar 560 spēlēm apsteidza Miķeli Rēdlihu.

Spēles pirmajā trešdaļā "Metallurg" pusminūtes laikā guva divus vārtus, kad Mihails Pašņins un Jegors Korobkovs izcēlās ar precīziem metieniem. Pašņina vārtu guvumā tiesneši ilgi vēroja video atkārtojumu, līdz apstiprināja, ka viņš rezultatīvo metienu izdarījis korekti. Piecas minūtes vēlāk Emīls Porjē izgājienā meta ripu starp Artjoma Zagiduļina kājsargiem, deficītu samazinot.

Mača 22. minūtē Rīgas "Dinamo" izlīdzināja rezultātu, Mārtiņam Karsumam vārtu priekšā tiekot pie atlēkušās ripas pēc Oskara Cibuļska uzmetiena un nospēlējot precīzi ar nūjas neērto pusi. Otrās trešdaļas vidū Nikolajs Goldobins ar fantastisku vārtu guvumu atguva vadību "Metallurg" vienībai, bet 26 sekundes pirms perioda beigām Ņikita Korosteļovs vairākumā vārtu priekšā bija veiklākais un spēcīgākais. Viņš ieguva ripu un panāca rezultātu 4:2.

46. minūtē Peters Tīvola uzbrukuma zonā pārtvēra paviršu Pašņina piespēli un uzreiz precīzi meta vārtu augšējā stūrī, savukārt 56. minūtē Lukašs Radils pēc Laura Dārziņa piespēles rezultātu izlīdzināja.

Pamatlaikā un pagarinājumā uzvarētājus noskaidrot neizdevās, tāpēc bija nepieciešami pēcspēles metieni, kuros Jegors Jakovļevs nodrošināja uzvaru "Metallurg" vienībai.

Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā ar 20 punktiem 20 spēlēs ieņem astoto vietu, bet Magņitogorskas komanda ar izcīnītiem 34 punktiem 19 spēlēs atrodas pirmajā vietā Austrumu konferencē un visā līgā.

Pēc šīs spēles Rīgas vienība dosies izbraukumā, 22.oktobrī aizvadot spēli pret Čerepovecas "Sverstaļ", bet 24.oktobrī rīdzinieki Helsinkos tiksies ar "Jokerit" komandu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!