Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas ”Dinamo” otrdien ar uzvaru pagarinājumā noslēdza mājas spēļu sēriju.

Rīgas ”Dinamo” ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) papildlaikā saspringtā cīņā pieveica Baltkrievijas vienību Minskas ”Dinamo”.

Latvijas komandas labā vārtus guva Aleksandrs Žirū, bet Džeimijs Džonsons pagarinājumā izrāva uzvaru. Tikmēr Minskas komandā vienīgos vārtus guva Aleksandrs Kulakovs.


Pirms spēles

Rīgas ”Dinamo” treneri otrdienas mačam pieteica sešus aizsargus un 12 uzbrucējus, un spēlētāju virknējumos atkal bija veiktas izmaiņas, jo spēlei tika pieteikti aizsargi Jēkabs Rēdlihs un Arvīds Reķis, kā arī uzbrucēji Ģirts Ankipāns un Aleksandrs Ņiživijs, bet malā palika Rodrigo Laviņš, Kristaps Sotnieks, Gints Meija un Miks Indrašis. Izmainīti bija visi uzbrucēju virknējumi, izņemot ceturto. Vārtus sargāja Mikaēls Tellkvists.

Pirmais periods

Pirmo bīstamo uzbrukumu spēlē izveidoja Minskas komandas spēlētājs Lukašs Kraīčeks, bet Telkvists ar pirmo metienu veiksmīgi tika galā. Tikmēr rīdzinieki spēli iesāka uzmanīgi, ilgāku laiku netiekot pie vārtu gūšanas momenta. Minskas ”Dinamo” komandai izdevās vairāki momenti pie mājinieku vārtiem, kas palīdzēja devītajā minūtē atklāt spēles rezultātu, kad Aleksandrs Kulakovs viegli apslidoja vārtus un izdarīja metienu, bet ripa vārtos ielidoja no Telkvista nūjas.

Trešdaļas otrajā pusē Rīgas ”Dinamo” aktivizējās, bet joprojām labāk laukumā izskatījās viesi. 14.minūtē Guntis Galviņš par bloķēšanu devās uz noraidīto soliņa, taču rīdzinieki mazākumā labi aizstāvējās. Turpinājumā notika līdzīga spēkošanās, bet 18.minūtē Žirū pretuzbrukumā iegāja zonā un ļoti precīzi uzmeta, ripa ielidojot vārtu ”devītniekā”. Tas Rīdziniekiem tas bija tikai trešais metiens pa vārtiem periodā. Rīgas ”Dinamo” pēdējās perioda minūtēs bija daudz aktīvāki, un pēc Žirū piespēles Daugaviņš pielaboja ripas lidojuma virzienu, bet vārtos tā nelidoja. Pēc 20 minūtēm rezultāts bija 1:1.

Otrais periods

Rīgas ”Dinamo” otrajā trešdaļā spēlēja daudz aktīvāk, un metienus izdarīja Džeimijs Džonsons un Aleksandrs Žirū. Divas minūtes vēlāk Ņiživijs apspēlēja vairākus pretiniekus un piespēlēja Oskaram Cibuļskim, bet Minskas vienības vārtsargs Peka Rinne ripu ieguva. Vēl viena epizode bija Džonsonam, kurš pēc teicamas Mārtiņa Karsuma piespēles trāpīja virsū vārtsargam. 27.minūtē rīdzinieki palika mazākumā, kad uz noraidīto soliņu devās Raitis Ivanāns. Mazākumā pašaizliedzīgi spēlēja Metjū Karls un Kaspars Daugaviņš, kuri guva sasitumus, taču palīdzēja komandai. Turpinoties mazākumam, mājiniekiem ar grūtībām izdevās nosargāt savus vārtus.

Uzreiz pēc atgriešanās laukumā Ivanāns vēlreiz pārkāpa noteikumus pret Evanderu Keinu, kurš šoreiz arī saņēma divu minūšu sodu. Spēlējot ar četriem laukuma spēlētājiem, laukumā bija līdzīga cīņa, bez daudziem vārtu gūšanas momentiem. Lieliska iespēja gūt vārtus bija Arvīdam Reķim, bet ripa lidoja nedaudz garām vārtiem. Mirkli vēlāk rīdzinieki savērpa uzbrukuma virpuli, kad pēc Cibuļska metiena ripa nonāca pie Ņiživija, kura metienu tomēr tvēra Rinne. Pēdējās perioda sekundēs Daugaviņš nopelnīja rīdziniekiem vairākumu. Otrajā trešdaļā rezultāts tā arī vairs nemainījās.

Trešais periods

Pēdējās 20 minūtes Rīgas ”Dinamo” sāka ar vairākiem labiem uzbrukumiem, bet vairākums palika neizmantots. Nākamajās epizodēs spēles temps kritās un uzbrukumi bija mazāk aktīvi. Tikmēr 48.minūtē Karsums devās uz noraidīto soliņa, un vairākumā Minskas komanda bīstami uzbrukuma, bet rīdziniekiem ar grūtībām izdevās vārtus nosargāt neskartus. Pēc vairākuma iespēja bija Polam Šcehuram, bet jau nākamajā epizodē Žirū nopelnīja vairākumu Rīgas ”Dinamo”.

Spēlējot ar viena vīra pārsvaru, rīdziniekiem spēle uzbrukumā nepadevās, un vairākums palika neizmantots. Turpinājumā pie metiena tika Jēkabs Rēdlihs, taču tūlīt spēlē vajadzēja iesaistīties arī Telkvistam. Pēdējās piecās minūtēs Rīgas ”Dinamo” uzbruka vētraini, metienus izdarot Karsumam, Robam Šrempam un Daugaviņam, taču Rinne netika pārspēts. Tā kā rezultāts nemainījās, uzvarētāju vajadzēja noskaidrot pagarinājumā.

Papildlaiks

Pagarinājumā laba iespēja bija Rīgas ”Dinamo”, bet Reķim neizdevās dabūt ripu vārtos. Metienu izdarīja arī Cibuļskis, bet tad minskiešiem neizdevās izmest ripu no zonas, un pēc saspēles Džonsons nonāca viens pie vārtiem, izraujot Rīgas kluba uzvaru.

Komandu sastāvi

Rīgas "Dinamo":
Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#37 Māris Jučers);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #9 Krišjānis Rēdlihs, #72 Mathieu Carle - #44 Oskars Cibuļskis, #14 Jēkabs Rēdlihs - #6 Arvīds Reķis;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #19 Rob Schremp, #12 Alexander Giroux - #38 Paul Szczechura - #33 Kaspars Daugaviņš, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #25 Andris Džeriņš - #75 Ģirts Ankipāns, #41 Raitis Ivanāns (A) - #96 Māris Bičevskis - #98 Elvijs Biezais.

Minskas "Dinamo":
Vārtsargi: #32 Rinne (#40 Šepeļņev);

Aizsargi: #21 Murphy - #8 Karalahti, #89 Goroško - #25 Krajicek, #27 Deņisov - #86 Černook, #47 Nogačev;

Uzbrucēji: #10 Mihaļov - #18 Staplton - #16 Platt, #92 Laine - #23 Stas - #22 Irgl, #60 Pivko - #77 Kitarov - #11 Kulakov, #19 Meļeško - #13 Drozd - #98 Kane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!