Foto: F64
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:0, 3:2, 1:1) uzvarēja Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak", kura galvenā trenera amatā debitēja kanādiešu speciālists Dags Šedens, tādējādi pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva krievu leģionārs Pjotrs Sčastļivijs, Māris Bičevskis un Lauris Dārziņš, kurš bija precīzs divreiz, izceļoties mazākuma laikā un pašās cīņas beigās. Tikmēr "Medveščak" rindās izcēlās amerikānis Mets Andersons, dānis Patriks Bjorkstrands un kanādietis Martēns Senpjērs.

Mača pirmajās minūtēs izpaudās ievērojams "Medveščak" komandas pārsvars, viesiem saimniekojot pretinieku aizsardzības zonā un regulāri radot draudus pie vārtiem. Pamazām "Dinamo" hokejistiem izdevās atvirzīt spēli prom no saviem vārtiem, bet nedaudz vēlāk izcilu iespēju atklāt rezultātu neizmantoja Roberts Bukarts, kurš centās spēcīgi raidīt ripu teju tukšos sāncenšu vārtos, taču trāpīja pretinieku hokejistam pa aizsargķiveri. Šajā epizodē mājinieki ieguva tiesības uz vairākumu, tomēr Marks Dekaničs viesu komandas vārtu drošību nosargāja.

Pēc atgriešanās pilnos sastāvos izcelties varēja "Medveščak" komanda, tomēr "Dinamo" glāba Edgara Masaļska sargāto vārtu pārliktnis. Spēle turpinājās raitā gaitā. Trešdaļas beigu daļā no pašas vārtu priekš nesekmīgi meta Gunārs Skvorcovs, bet otrā laukuma galā burzmā pie vārtiem Zagrebas kluba pārstāvji pie ripas netika. Lai arī iniciatīva piederēja ātrā tempā spēlējošai "Dinamo" komandai, rezultāts pirmajā trešdaļā palika neatklāts. Lieli nopelni tajā arī Masaļskim, kurš tvēra ripu pēc pretinieku izgājiena viens pret vienu, un Dekaničam, kurš atvairīja Čārlza Genoveja spēcīgi raidīto ripu.

Otro trešdaļu "Dinamo" komanda uzsāka ar nemainīgi aktīvu sniegumu. Labu uzbrukumu izveidoja Gints Meija un Miķelis Rēdlihs, bet nedaudz vēlāk savu panāca Sčastļivijs, kurš pēc individuālā slidojuma tika līdz vārtu priekšai un trešdaļas sestajā minūtē atklāja cīņas rezultātu, gūstot savus otros vārtus šosezon. Pēcāk divās epizodēs labi vārtos darbojās Masaļskis, bet otrā laukuma galā nemainīgi aktīvs bija Kaspars Saulietis, regulāri radot spriedzi pie sāncenšu vārtiem. Tieši apņēmīgā tuvošanās vārtiem "Dinamo" drīz vien ļāva dubultot pārsvaru, kad precīzi kritienā no aizvārtes piespēlēja Lauris Dārziņš, bet ripu vārtos prasmīgi pārvirzīja Bičevskis, arī gūstot savus otros vārtus šosezon.

Zagrebas pārstāvji gan šajā situācijā neapjuka un nieka 22 sekundes vēlāk vienus vārtus atguva, kad Andersons pēc ātras izspēles precīzi meta no vārtu priekšas. Viesi pēc šīs epizodes pārgāja uz ļoti aktīvu spēli, liekot "Dinamo" komandai lieliem spēkiem sargāt savus vārtus. Ātrā spēlē mājiniekiem to neizdevās izdarīt, jo trešdaļas 14.minūtē 2:2 panāca Bjorkstrands, kurš pēc drūzmas pie vārtiem ar atkārtotu mēģinājumu pārspēja Masaļski. Arī atlikušajā trešdaļas laikā laukumā dominēja viesi, turklāt "Dinamo" pēc Aleksandra Jerofejeva noraidījuma pirmoreiz mačā palika mazākumā. Tajā viesi tika pie diviem metieniem pa vārtiem, bet vairākuma pēdējās sekundēs un trešdaļas noslēdzošajā minūtē pēc misēkļa spēlētāju maiņas veikšanā viens pret Dekaniča vārtiem izslidoja Dārziņš, kurš ar ļoti spēcīgu metienu trieca ripu vārtos un atkal izvirzīja mājiniekus vadībā.

Trešās trešdaļas ievadā teicamu iespēju gūt vēl vienus vārtus neizmantoja Dārziņš, bet pēc apmainīšanās ar vairākiem uzbrukumiem noraidīts tika Andris Džeriņš. Tajā komandu glāba Masaļskis, tomēr nedaudz vēlāk viesi ar aktīvu spēli savu panāca, kad Masaļska atvairītā ripa atsitās pret Georgija Pujaca slidu un atrada ceļu vārtos. Minūti vēlāk Saulietis ar aktīvu spēli nopelnīja tiesības uz soda metienu, tomēr to centās izpildīt ļoti sarežģīti, vārtus negūstot. Trešdaļas septītajā minūtē vairākumu mājiniekiem nopelnīja Miks Indrašis. Tajā vairākas labas iespējas gūt vārtus bija Bukartam, tomēr Dekaničs ar saviem pienākumiem tika galā. Uzreiz pēc atgriešanās pilnos sastāvos vēlreiz pārliecinoši vārtos darbojās Masaļskis.

Turpinājumā komandas spēlēja nemainīgi aktīvi, tomēr pie neliela teritoriālā pārsvara tika viesi, kas sešas ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām ieguva vēl vienu vairākumu - šajā epizodē ar 2+10 minūšu disciplināro noraidījumu tika sodīts Kristaps Sotnieks. Mazākumā "Dinamo" hokejisti darbojās ļoti pārliecinoši, liedzot viesiem nostāties zonā, bet pilnos sastāvos nesekmīgi no labas pozīcijas meta Sčastļivijs. Divas ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām "Dinamo" tomēr izdevās trešo reizi izvirzīties vadībā, kad pēc Dārziņa metiena neveiksmīgi viesu vārtos darbojās Dekaničs, ļaujot Dārziņam gūt savus otros vārtus mačā.

Atlikušajā laikā viesi radīja ļoti lielu spiedienu pie "Dinamo" vārtiem, tomēr Masaļskis savu komandu vairākas reizes glāba. Līdz ar beigu sirēnu "Medveščak" spēja nogādāt ripu Rīgas kluba vārtos, tomēr pēc ļoti ilgas epizodes izvērtēšanas vārtu guvums netika ieskaitīts.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!