Foto: F64

Rīgas "Dinamo" komanda ceturtdien aizvadīja pēdējo spēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā pirms divu nedēļu pārtraukuma, "Arēnā Rīga" uzņemot Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu un pārspējot spēcīgo pretinieku ar 3:2 (2:0, 0:2, 1:0).

Spēles sākumā ar nelielu laika intervālu tika gūti divi vārti; vispirms mača piektajā minūtē savas bijušās komandas vārtsargu pārspēja Miķelis Rēdlihs, bet sestajā minūtē rezultāts jau kļuva 2:0 Rīgas "Dinamo" labā, Gintam Meijam gūstot otros vārtus spēlē un šajā sezonā. Pēc otrā vārtu zaudējuma "Lokomotiv" treneri Iļju Konovalovu nomainīja pret Aleksandru Salāku.

Lai arī lielisks vārtos bija Timurs Biļalovs, viesiem otrajā trešdaļā izdevās izlīdzināt rezultātu. Vispirms perioda vidū Jegors Averins guva pirmos "Lokomotiv" vārtus, bet pēc divām minūtēm Rušans Rafikovs panāca 2:2.

Trešajā trešdaļā turpinājās līdzvērtīga, lai arī diezgan saraustīta spēle, bet 49. minūtē skaista saspēle izdevās Linusam Videlam ar Miķeli Rēdlihu un zviedru uzbrucējs atjaunoja pārsvaru – 3:2.

$duelID=1173;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Viesiem mēģinot atspēlēties, mača nogale izvērtās dramatiska un nervoza. Salāks pameta vārtus, dodot vietu vēl vienam laukuma spēlētājam. Pēdējā minūtē cīņā pie "Dinamo" vārtiem tika fiksēts abpusējs noraidījums, un Biļalovam atkal bija iespēja demonstrēt savu meistarību. Visiem spēlētājiem darbojoties precīzi un pašaizliedzīgi, vienu vārtu pārsvars tika noturēts un Rīgas "Dinamo" pēdējā spēlē pirms izlašu pārtraukuma svinēja uzvaru pār spēcīgo "Lokomotiv" vienību.

Jaroslavļas "Lokomotiv" tika uzvarēti pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma, un Rīgas "Dinamo" pēc šīs uzvaras pakāpās uz septīto vietu KHL Rietumu konferences kopvērtējumā.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!