Foto: F64

Priekšpēdējā šā gada spēlē 28. decembrī Rīgas "Dinamo" "Arēnā Rīga" uzņēma Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, un dramatiskā mačā piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienos.

Spēles pirmais periods noslēdzās bez vārtu guvuma, teicami vārtos darbojoties abu komandu vārtsargiem — Kristeram Gudļevskim un jo īpaši Barijam Brastam, kuram šis bija pirmais mačs "Torpedo" formā. Viesi trīs reizes ļāva rīdziniekiem spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču arī šīs iespējas netika izmantotas.

Bezvārtu neizšķirts uz rezultātu tablo noturējās līdz pat otrā perioda beigām, kad Endijam Milem izdevās pārspēt Gudļevski — 1:0.

Neveiksmīgi mājiniekiem iesākās arī trešais periods, kad tika zaudēti vēl vieni vārti. Gudļevskis gandrīz jau bija noķēris ripu cimdā, taču Vladimirs Galuzins to iesita vārtos. Tiesneši gan devās izskatīt šīs epizodes video atkārtojumu, bet lēma, ka mūsu vārtsargam neviens nav traucējis un vārtu guvums ir ieskaitāms — 2:0.

Lūzuma punkts spēlē pienāca pamatlaika vidū, kad vispirms problēmas ar ekipējumu radās Brastam, un viņu vārtos nomainīja Andrejs Tihomirovs. Arī šo "Torpedo" vārtsargu mūsējiem pārspēt neizdevās, toties spēles 51. minūtē disciplināro noraidījumu līdz mača beigām nopelnīja "Torpedo" kapteinis Mihails Varnakovs, un šo iespēju "Dinamo" izmantoja — Kristaps Zīle samazināja viesu pārsvaru līdz vieniem vārtiem — 2:1.

Turpinot aktīvi spēlēt pie vārtiem, Rīgas "Dinamo" spēja panākt izlīdzinājumu — Zīles mestās ripas trajektoriju pamainīja Mārtiņš Dzierkals, un tā ielidoja vārtos — 2:2.

$duelID=1179;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Komandām demonstrējot aizraujošu spēli, papildlaiks tomēr noslēdzās bez vārtu guvuma, bet pēcspēles metienos veiksmīgāki bija viesi, kas līdz ar to pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!