Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā piektdien, 7. decembrī, Rīgas "Dinamo" savā laukumā emocijām bagātā spēlē ar 2:4 (0:2, 2:1, 0:1) piekāpās Ufas "Salavat Julajev".

Rīdziniekiem šī bija sestā neveiksme pēc kārtas, un komanda Rietumu konferences kopvērtējumā ir jau izkritusi ārpus labāko astotnieka.

Rīgas "Dinamo" enerģiski sāka maču, bet uzreiz ātri dabūja "aukstu dušu" - Vladislavs Lukins un Pjotrs Hohrjakovs nepilnu divu minūšu laikā pārspēja Timuru Biļalovu, pēc kā "Dinamo" vārtos stājās Kristers Gudļevskis.

Otrajā periodā astotajā minūtē Kristaps Sotnieks izmantoja skaitlisko vairākumu, samazinot pretinieku pārsvaru, bet spēles 37. minūtē veiksmīgi ripu pielaboja Vitālijs Pavlovs, panākot 2:2.

Pamatīgi emocijas uzvirmoja mirkli vēlāk, kad ripa vēlreiz ielidoja "Salavat Julajev" vārtos. Tomēr tiesneši pēc gandrīz desmit minūšu apspriešanās un video atkārtojuma pētīšanas nolēma, ka Lauris Dārziņš ripu raidījis vārtos ar kāju.

Vēl pēc brīža strīdīgā situācijā Sotnieks saņēma sodu par simulēšanu, un vairākumā pēc Jonasa Kempainena precīzā metiena "Salavat Julajev" atguva vadību, kas izrādījās izšķirošais moments visā mačā.

Pēdējās trešdaļas izskaņā rīdziieki divreiz nopelnīja vairākumu, otrajā gadījumā nomainīja ari Gudļevski, bet tas nedeva labumu. Priekšpēdējā minūtē Gudļevskis vēlreiz tika nomainīts, un šoreiz Jonass Kempainens ripu raidīja tukšos vārtos, pieliekot punktu cīņai.

Tagad rīdziniekie pirmdien, 10. decembrī, "Arēnā Rīga" uzņems Gagarina kausa ieguvējus Kazaņas "Ak Bars".

Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!