Foto: LETA

Hokeja klubu "Dinamo Rīga" jaunveidojamajā Hokeja premjerlīgā pārstāvēs hokeja klubs "Daugava", liecina Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izplatītā informācija.

Sarunā ar portālu "Delfi" Rīgas "Dinamo" preses pārstāvis Jānis Stepītis apstiprināja, ka klubs dalībai jaunajā līgā, kas uzskatāma par KHL fārmlīgu, pieteicis hokeja klubu "Daugava", kas esot "dublieru komanda".

"Vairāki KHL klubi, arī Rīgas "Dinamo", ir saskārušies ar situāciju, kad MHL komandas spēlētāji pārsniedz vecuma limitu, bet pieaugušo komandā vēl nav gatavi spēlēt, tāpēc šī premjerlīga ir aktuāla, un mēs tajā esam pieteikušies," norādīja Stepītis.

Uz jautājumu, kas notiks ar līdzšinējo Rīgas "Dinamo" fārmklubu HK "Liepāja", Stepītis atbildēja, ka "pagaidām viss vēl ir ideju līmenī": "Kad kļūs konkrētāk un skaidrāk zināms, skatīsimies, kā būs."

Pieteikumi dalībai premjerlīgā tiek pieņemti līdz 30 aprīlim. Līdz šim KHL saņēmusi astoņu klubu iesniegumus - no Maskavas "Dinamo", Ufas "Salavat Julajev", Čeļabinskas "Traktor", Rīgas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Spartak" un Maskavas CSKA. Kazaņas "Ak Bars" turnīram gatavojas pieteikt uzreiz divus klubus, bet trīs pieteikumi ir no vienībām, kas gatavojas parakstīt līgumu ar KHL klubiem - Karagandas "Sariarka", Ustjkamenogorskas "Torpedo" un HK "Tallinn".

Paredzēts, ka Hokeja premjerlīgu (HPL) varētu izveidot nākamsezon.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!