Foto: TASS/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā iecelts Vladimirs Krikunovs, kurš hokejista karjeras laikā pārstāvēja vienības priekšteci PSRS čempionātā.

Rīgas "Dinamo" padome pirmdien izvērtēja līdzšinējo vienības sniegumu, atzina to par neapmierinošu un apstiprināja rīcības plānu komandas rezultāta uzlabošanai, ziņots kluba mājaslapā.

Kluba padome šajā sēdē panākusi vienošanos ar jaunu komandas galveno treneri Vladimiru Krikunovu. Plānots, ka Krikunovs komandai pievienosies jau tuvākajā laikā un vadīs vienību nākamajā KHL regulārā čempionāta spēlē. Rīdzinieki trešdien "Arēnā Rīga" uzņems Čerepovecas "Severstaļ" komandu.

71 gadu vecais speciālists trenera karjeras laikā vadījis vairākus Krievijas klubus, bijis arī Krievijas, Kazahstānas un Baltkrievijas izlašu galvenais treneris. Krikunova vadībā Krievijas un Baltkrievijas izlases spēlējušas olimpiskajās spēlēs. Hokeja lielvalsts Krievija ar Krikunovu pie komandas grožiem divos pasaules čempionātos izcīnīja vienu bronzu, bet 2006. gada Turīnas spēlēs palika ceturtajā vietā.

Pēdējā darba pieredze trenerim bija Maskavas "Dinamo" komandā, kuras vadību viņš pārņēma 2018./2019. gada ievadā, trenējot klubu līdz pagājušās sezonas izskaņai.

Hokejista karjeras laikā aizsargs sešas sezonas no 1976. līdz 1982. gadam spēlēja Rīgas "Dinamo" sastāvā, bet 2008. gada pasaules čempionātā bija galvenā trenera Oļega Znaroka konsultants.

"Dinamieši" sezonu sāka Sergeja Zubova vadībā. Komanda 20 spēlēs sakrāja 20 punktus un atradās astotajā vietā Rietumu konferencē, kad Zubovs ģimenes apstākļu dēļ klubu pēkšņi pameta. Ģenerālmenedžeris Edgars Buncis intervijā "Sportacentrs.com" vēlāk atklāja, ka Zubovs par savu lēmumu paziņojis negaidīti, visus komandas pārstāvjus informējot vien ar īsziņas palīdzību.

Par komandas galvenā trenera pienākumu pildītāju kļuva Valērijs Kuļibaba, bet "Dinamo" šobrīd ar 26 punktiem 32 spēlēs ir pēdējā, 12. vietā konferencē. Vismaz sākotnēji kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis publiski pauda atbalstu Kuļibabam, uzsverot, ka jauns treneris netiek meklēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!