Foto: F64

Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa pamatturnīra otrajā spēlē trešdien ar 4:3 (0:1, 0:0, 4:2) pārspēja Doņeckas "Donbass", un izlīdzināja rezultātu sērijā - 1-1.

"Dinamo" vārtus šai spēlē sargāja Mihaels Telkvists, bet "Donbass" vārtos atkal stājās bijušais rīdzinieku vārtu vīrs Kriss Holts, kurš lielā mērā nodrošināja savai komandai uzvaru sērijas pirmajā mačā otrdien.

1.periods

Otro savstarpējo spēli KHL Cerības kausā abas komandas iesāka piesardzīgi, ne pārāk augstā tempā, izlūkojot, kāds šovakar ir pretinieku noskaņojums un spēks. Lai gan pirmo statistisko metienu pa vārtiem izdarīja Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, vairāk darba pirmajā trešdaļā bija Mihaelam Telkvistam rīdzinieku vārtos.

Devītajā minūtē "Dinamo" varēja atklāt mača rezultātu un izvirzīties vadībā, jo minūti un 49 sekundes spēlēja pieci pret trijiem "Donbass" hokejistiem - vispirms uz sodīt soliņa par spēli ar augstu paceltu nūju devās Peters Pohradskis, bet pēc 11 sekundēm viņam pievienojās Pasi Puistola. Lai gan rīdziniekiem izdevās gan nostiprināties bonbasiešu aizsardzības zonā, gan izspēlēt vairākuma kombinācijas, viesu pašaizliedzīgā darbība un Holta lieliskā spēle neļāva mūsējiem šo lielo vairākumu rezultatīvi izmantot.

Turpinoties uzmanīgai spēlei abu komandu izpildījumā, 13. minūtē divas soda minūtes par klupināšanu saņem Pols Ščehura un "Donbass" ilgi nekavējas ar skaitliskā vairākuma realizāciju - Jevgeņijs Dadonovs raida ripu paralēli vārtu līnijai, un Peters Pohradskis to neapturot spēcīgi raida vārtos - 1:0.

Atlikušajās pirmā perioda spēles minūtēs "Donbass" vairākkārt apdraudēja Telkvista vārtus, bet arī Holtam nācās pastrādāt, turklāt pēdējās 30 sekundēs pirms beigu signāla rīdzinieki iespieda "Donbass" viņu aizsardzības zonā un aktīvi centās izlīdzināt rezultātu, taču tas neizdevās.

2.periods

Arī otrais periods iesākās ar Rīgas "Dinamo" metienu pa "Donbass" vārtiem, taču Kriss Holts Jēkaba Rēdliha metienu atvairīja. Rīdzinieki šīs trešdaļas sākumā uzbruka aktīvāk par viesiem, labas vārtu gūšanas izdevības bija Robertam Bukartam, Andrim Džeriņam, un "Donbass" īpaši uz Telkvista vārtiem nerāvās, ļaujot "Dinamo" darboties savā zonā, taču viņiem acīmredzami piederēja pārsvars laukumā.

Perioda vidū viesi aktivizējās un iespieda rīdziniekus savā aizsardzības zonā, taču arī Tlekvists bija savā vietā. Abas komandas turpinājumā spēlēja ātru, aktīvu spēli no vieniem vārtiem uz otriem, rīdziniekiem tomēr pamazām uzspiežot savu tempu.

"Donbass" atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, uz ko "Dinamo" lika pretī Vitālija Pavlova, Roberta Bukarta, Gunāra Skvorcova un Pola Ščehuras metienus pa Holta vārtiem, liekot viesiem pamatīgi pastrādāt aizsardzībā pie saviem vārtiem.

Perioda 18. minūtē Rīgas "Dinamo" nonāca tikpat neapskaužamā situācijā kā "Donbass" pirmās trešdaļas sākumā - ar astoņu sekunžu intervālu uz sodīto soliņa devās Vitālijs Pavlovs un Andris Džeriņš. Šai epizodē lielisku spēli aizsardzībā nodemonstrēja Krišjānis Rēdlihs, aktīvi traucējot Doņeckas spēlētājiem, kā arī Pols Ščehura, un rezultātu izdevās noturēt nemainīgu.

3.periods

Trešajā trešdaļā, salīdzinot ar pirmajām divām, bija vesels vārtu birums - komandas pa abām guva sešus vārtus.

Vispirms Rīgas "Dinamo" izlīdzināja rezultātu - Roberts Bukarts ar negaidītu, tālu metienu pārspēja Krisu Holtu - 1:1.

Pēc vārtu zaudējuma "Donbass" likumsakarīgi "aktivizējās", taču nespēja "ieskrieties", zaudējot rīdziniekiem ātrumā, un sestajā minūtē "Dinamo" pirmoreiz šajā sērijā izvirzījās vadībā, kad Andra Džeriņa metienu no apmales pie vārtiem pielaboja Džeimijs Džonsons - 2:1.

"Dinamo" turpināja spēlēt aktīvi, īpaši izcēlās otrā maiņa, taču pie vārtu guvuma tika "Donbass" - astotajā minūtē Peteri Virtanens Telkvista atsisto ripu raida tukšos vārtos - 2:2.

12.minūtē noraidījumu nopelnīja Sergejs Varlamovs un Rīgas "Dinamo" realizēja skaitlisko vairākumu, kad lieliskā solo izgājienu no savas aizsardzības zonas uzsāka Miks Indrašis, kurš pie Holta vārtiem atdeva piespēli Polam Šehuram. Pols bija precīzs - 3:2, un "Dinamo" otrreiz šajā mačā nonāca vadībā.

16.minūtē noraidījumu savukārt nopelna Gunārs Skvorcovs, un arī viesi skaitlisko vairākumu pārvērš vārtu guvumā, kad Lukaša Kašpara mestā ripa uzlidoja gaisā un, atsitoties pret Telkvista muguru, ielidoja vārtos - 3:3.

Ar katru nākamo spēles sekundi atmosfēra laukumā kļuva arvien nokaitētāka, un bija skaidrs, ka tā komanda, kas kļūdīsies nākamā, šai spēlē zaudēs. Izmisīgi uzbrukumi bija abām komandām, bet sekmīgāki izrādījās rīdzinieki. 17. minūtē Kristaps Sotnieks vidus zonā iedeva piespēli Mikam Indrašim, kurš ieslidoja "Donbass" aizsardzības zonā un piespēlēja ripu Polam Ščehuram, kurš nekavējoties guva savus otros vārtus šai mačā - 4:3.

Spēles turpinājumā "Donbass" ļoti aktīvi centās izlīdzināt rezultātu, viesu treneris Jūliuss Šuplers pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un pēdējā spēles minūtē nomainīja Holtu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Rīgas "Dinamo" un Mihaels Telkvists darīja visu, kas viņu spēkos, un svinēja uzvaru.

Trešā sērijas spēle notiks Doņeckā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!