Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" sestdien piedzīvoja pirmo zaudējumu šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā, izbraukumā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties Maskavas CSKA.

Pirmā perioda izskaņā Rīgas "Dinamo" komandu vadībā izvirzīja Miks Indrašis, kuram ar piespēlēm palīdzēja Mets Robinsons un Roberts Bukarts, savukārt CSKA rindās vairākumā izcēlās Maksims Gončarovs, panākot 1:1. Turpinājumā vārti vairs netika gūti un uzvarētāju nācās noskaidrot "bullīšu" sērijā. Tajā CSKA komandai uzvaru nodrošināja Aleksandrs Radulovs.

Rīgas "Dinamo" vārtsargs Mikaels Telkvsits šajā mačā atvairīja 20 no 21 pretinieku metiena, bet CSKA vārtu vīrs Ratislavs Staņa tika galā ar 17 no 18 pretinieku raidījumiem. Savukārt soda minūtes vairāk bija rīdziniekiem, kuri kopā uz noraidīto soliņa pavadīja 17.minūtes, bet CSKA vien 8 minūtes.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, Rīgas kluba sastāvā atkal bija notikušas izmaiņas. Sastāvā atgriezušies aizsargi Georgijs Pujacs un Reķis, bet malā palikuši Krišjānis Rēdlihs un Rodrigo Laviņš. Kā septītais aizsargs mačam bija tiks pieteikts Krišs Lipsbergs, bet Edgars Siksna devies palīgā "Rīgas" komandai. Vārtos pēc viena mača izlaišanas stājās Telkvists.

Iepriekš Rīgas "Dinamo" bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas. 17.septembrī rīdziniekus sagaida spēle ar Kazaņas "Ak Bars" hokejistiem.

Ar 13 punktiem piecos mačos Rīgas "Dinamo" apsteiguši Sanktpēterburgas SKA, kuriem 12 punkti četrās spēlēs. un pakāpušies uz otro pozīciju gan Rietumu konferences, tā visas līgas kopvērtējumā. Vairāk punktu – 15 - ir tikai Maskavas "Dinamo".

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#85 Rihards Cimermanis);

Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš (C) - #6 Arvīds Reķis, #80 Georgijs Pujacs - #33 Mets Robinsons, #11 Kristaps Sotnieks - #44 Oskars Cibuļskis, #93 Krišs Lipsbergs;

Uzbrucēji: #79 Vitālijs Pavlovs - #18 Kails Vilsons - #81 Marcels Hosa, #47 Mārtiņš Cipulis - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #71 Roberts Bukarts - #38 Pols Sčehura - #70 Miks Indrašis, #95 Juris Upītis - #88 Artūrs Kuzmenkovs - #13 Gunārs Skvorcovs, #83 Deivids Sarkanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!