Foto: F64
Rīgas "Dinamo" otrdien pl. 10 no rīta pēc Latvijas laika Habarovskā aizvadīs trešo spēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa finālā, izbraukumā tiekoties ar vietējo "Amur" komandu.

Uz šo maču "Dinamo" ir devušies pilnā sastāvā, komandai pievienojušies arī uzbrucējs Mārtiņš Karsums un aizsargs Arvīds Reķis, kuri savainojuma dēļ izlaida pirmās divas Cerības kausa finālspēles Rīgā. Pagaidām gan nav zināms, vai viņi piedalīsies otrdienas mačā.

Kā zināms, Cerības kausu rīdzinieki iesāka ar divām uzvarām - pirmajā Habarovskas "Amur" tika pārspēti ar 2:0, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Lielisku sniegumu šajā spēlē nodemonstrēja rīdzinieku komandas zviedru vārtsargs Mīkaels Telkvists, paliekot nepārspēts jau otro maču pēc kārtas.

Sērijas otrajā spēlē Rīgas "Dinamo" nonāca iedzinējos, taču spēja atvinnēt divu vārtu deficītu un uzvarēja ar 4:3, sērijā izvirzoties vadībā ar 2-0.

Līdz ar to otrdien Rīgas komanda var noslēgt šo finālsēriju, kas ilgst līdz trim uzvarām, taču tajā nebūs vairāk par četrām spēlēm. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kas notiks uzreiz pēc ceturtās spēles noslēguma.

Rīdzinieki dalību jaunizveidotajā KHL Cerības kausu sāka no kvalifikācijas kārtas, kurā pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pēc tam ceturtdaļfinālā izšķirošajā spēlē "bullīšos" "Dinamo" uzvarēja Doņeckas "Donbass", bet pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Habarovskas "Amur" Cerības kausu sāka no ceturtdaļfināla kārtas, kurā ar 3-1 uzvarēja Novokuzņeckas "Metallurg", bet pusfinālā ceturtā mača pēcspēles metienos pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobiļist".

Kā ziņots, Cerības kausā spēlē komandas, kurām neizdevās iekļūt Gagarina kausa izcīņā. KHL apsolījusi šīm komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildus izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!