Foto: F64
Rīgas "Dinamo" otrdien Habarovskā aizvadīja trešo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa izcīņas finālspēli, un piedzīvoja zaudējumu ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1).

Līdz ar to rezultāts sērijā ir kļuvis 2-1, un komandas trešdien aizvadīs izšķirošo, ceturto maču.

Rīgas "Dinamo" labā vienīgos vārtus guva Andris Džeriņš.

1.periods

Aktīvi iesākuši spēli, mājinieki arī pirmie tika pie vārtu guvuma - trešajā minūtē Ņikita Gusevs iegāja mūsu aizsardzības zonā, no aizvārtes piespēlēja Dmitrijam tarasovam, kurš no asa leņķa raidīja ripu vārtu stūrī - 0:1.

Pēc minūtes Rīgas "Dinamo" nonāca skaitliskajā mazākumā, taču to izturēja, un jau pēc minūtes par Oskara Cibuļska bloķēšanu uz divām minūtēm "pasēdēt" devās Dmitrijs Lugins. Arī "Dinamo" vairākumu gan neizmantoja, lai panāktu izlīdzinājumu.

15.minūtē Rīgas "Dinamo" devās pretuzbrukumā, kurš noslēdzās ar vārtu guvumu - Andris Džeriņš pielaboja pats savu metienu, un pārspēja Kuzņecovu - 1:1.

"Amur" turpinājumā centās vēlreiz izvirzīties vadībā, bet Telkvists vairs neļāva sevi pārspēt, un periods noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu.

2.periods

Spēles otrā trešdaļa iesākās ar nepatīkamu momentu, kad pēc "Amur" spēlētāja metiena ripa trāpīja Jēkabam Rēdliham, kurš ārsta pavadībā uzreiz devās uz ģērbtuvēm.

Spēles turpinājumā diezgan daudz sanāca strādāt Mikaelam Telkvistam, bet arī Rīgas "Dinamo" neļāva atslābināties "Amur" aizsardzībai un vārtsargam Aleksejam Kuzņecovam. Bīstamāki uzbrukumi gan sanāca mājiniekiem.

Perioda vidū, iespējams, sāka izpausties ilgais pārlidojums un laika zonu starpība, un rīdzinieku spēle kļuva lēnāka, taču mājinieki to nespēja izmantot, un kādu brīdi laukumā valdīja visai haotiski uzbrukumi no vienas aizsardzības zonas uz otru.

12.minūtē bīstams Dmitrija Tarasova solo uzbrukums pret diviem Rīgas "Dinamo" spēlētājiem, un tikai pie pašiem Telkvista vārtiem mūsējo aizsargi Tarasovu "atbruņoja".

16.minūtē rīdzinieki nokļuva skaitliskajā mazākumā, kad par klupināšanu divas soda minūtes nopelnīja Miks Indrašis. Mazākums iesākās ar lielisku Ginta Meijas darbību pretinieku aizsardzības zonā, kas ilga gandrīz 30 sekundes. Arī pārējā mazākuma laikā dinamieši darbojās precīzi, īpaši uzteicams bija Elvija Biezā pašaizliedzīgais ripas izmetiens tālāk no Telkvista vārtiem itin bīstamā situācijā.

Trīs minūtes pirms perioda beigām uz ģērbtuvēm steidzīgi devās arī Pols Ščehura, kuram ripa neveiksmīgi trāpīja pa seju pēc Kristapa Sotnieka metiena.

Pēdējās divās trešdaļas minūtēs abas komandas demonstrēja itin aktīvu spēli, taču Telkvists un arī Kuzņecovs bija savās vietās, un rezultāts nemainījās.

3.periods

Trešajā trešdaļā laukumā devās gan Jēkabs Rēdlihs, gan Pols Ščehura, kuriem iepriekšējā trešdaļā nācās lūgt mediķu palīdzību pēc ripas trāpījuma.

Trešajā minūtē mājinieki uzbruka Rīgas "Dinamo" vārtiem, nepārliecinoši nospēlēja Telkvists, kurš nespēja notvert ripu. "Amur" spēlētāji tik ilgi bakstīja ripu, kamēr ievirzīja to vārtos. Situācija izskatījās visai strīdīga, taču tiesneši nedevās skatīties video atkārtojumu, un vārtu guvumu ieskaitīja - 1:2.

Mača turpinājumā likumsakarīgi daudz aktīvāk sāka spēlēt Rīgas "Dinamo", cenšoties izlīdzināt rezultātu, taču piektās minūtes vidū šāds uzbrukums beidzās ar Gunāra Skvorcova noraidījumu. Skaitlisko mazākumu dinamieši izturēja teicami, izveidojot pat vienu itin bīstamu uzbrukumu uz "Amur" vārtiem, un turpināja presingu.

14.minūtē laba izdevība izlīdzināt rezultātu bija Polam Ščehuram, kurš varēja raidīt Kozņecova atsisto ripu tukšā vārtu stūrī, taču uzbrucējs ātrumā nespēja apstrādāt ripu. Sekoja vēl divi bīstami Roberta Bukarta un Džeimija Džonsona metieni, bet arī šajos gadījumos Kuzņecovs un "Amur" aizsargi nospēlēja precīzi.

Mača beigās rīdzinieku treneris Artis Ābols pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, un Mikaels Telkvists 30 sekundes pirms spēles beigām tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču skaitlisko vairākumu "Dinamo" neizmantoja. Habarovskas "Amur" svinēja pirmo uzvaru Cerības kausa finālā, un abas komandas trešdien tiksies izšķirošajā, ceturtajā finālsērijas spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!