Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" trešdien cieta jau astoto zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs, sezonas pēdējās mājas spēļu sērijas pirmajā cīņā ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpjoties Čehijas klubam Prāgas "Lev", ko pārstāv Latvijas izlases uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Mārtiņš Cipulis.

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" atkārtoja savu antirekordu. Iepriekšējo reizi astoņu zaudējumu sēriju rīdzinieki cieta pirmajā KHL sezonā.

Vienīgos vārtus rīdzinieku rindās guva Mārtiņš Karsums, kurš realizēja skaitlisko vairākumu, bet "Lev" izmantoja visus trīs Rīgas "Dinamo" komandas mazākumus.


Pirmo metienu mačā izdarīja Gints Meija, tomēr kopumā cīņa sākās un visa pirmā trešdaļa ritēja mierīgā un līdzīgā hokejā. Vienīgo noraidījumu trešdaļā astotajā minūtē nopelnīja Cipulis, bet tā laikā rīdzinieki neko ļoti bīstamu neizveidoja. Visbīstamāk rīdzinieki uzbruka trešdaļas pēdējās divās minūtēs, kad bija ilgstoši iespieduši pretiniekus savā zonā, bet rezultāts tā arī netika atklāts.

Otrās trešdaļas sākumā vadību pārņēma "Lev" komanda, kad izmantoja Raita Ivanāna noraidījumu - ar atkārtotu metienu vārtus guva Petrs Vrana. Kopumā otrajā trešdaļā Rīgas "Dinamo" izskatījās daudz nepārliecinošāk nekā pirmajā spēles daļā, tomēr pamanījās panākt izlīdzinājumu - Sami Lepistes noraidījuma laikā vārtus 35.minūtē guva Karsums. Gan vairākumā, gan arī trešdaļas pēdējās minūtēs rīdzinieki ievērojami aktivizējās, bet otrā trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

Trešā trešdaļa daudz sekmīgāka bija Prāgas "Lev" komandai, kas izmantoja divus rīdzinieku mazākumus - sākotnēji trešajā minūtē otro Ivanāna noraidījumu izmantoja Natans Oistriks, bet trešdaļas vidū, septiņas sekundes pēc tam, kad uz noraidīto soliņa bija devies Jēkabs Rēdlihs, precīzs bija somu aizsargs Miko Meenpē. Šādi arī noslēdzās mačs, rīdziniekiem zaudējot ar 1:3.

Ņiživijs un Cipulis pretinieku komandas rindās ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās.

Papildu intrigu šim mačam piedeva arī fakts, ka "Lev" komandas ģenerālmenedžeris ir bijušais šo pienākumu veicējs "Dinamo" komandā Normunds Sējējs, bet čehu kluba sastāvā spēlē pieci bijušie Rīgas kluba hokejisti - Ņiživijs, Cipulis, Marcels Hosa, Tomašs Surovijs un Vitālijs Karamnovs.

Abas komandas iepriekš Prāgā tikās šīs sezonas pirmajā spēlē, kad pārāki ar 2:1 bija mājinieki.

Iepriekšējās KHL spēles "Dinamo" aizvadīja janvāra beigās, kad piedzīvoja trīs zaudējumus izbraukumā un savu kopējo neveiksmju sēriju pagarināja līdz septiņām pēc kārtas, pietuvojoties kluba visu laiku sliktākajam rādītājam.

Pēc tam KHL iestājās nacionālo izlašu pārtraukums, kura laikā astoņi "Dinamo" hokejisti palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas turnīrā Rīgā valstsvienības rindās spēlēja arī Ņiživijs un Cipulis.

Rīgas "Dinamo" komanda oficiāli zaudējusi izredzes uz iekļūšanu Gagarina kausā. Latvijas klubs pēc regulārās sezonas noslēguma sacentīsies Cerību kausā, kurā spēkosies Gagarina kausa izcīņā neiekļuvušie klubi.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā piektdien Rīgas klubs uzņems uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu, bet regulāro čempionātu noslēgs svētdien ar cīņu pret Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 46 punktiem 49 spēlēs joprojām atrodas pēdējā, 14.pozīcijā, bet visas līgas kopējā ieskaitē Latvijas klubam 24.vieta 26 vienību konkurencē. Savukārt "Lev" ar 72 punktiem saglabāja šīs pašas konferences septīto vietu, turpinot ļoti spraigu cīņu par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Latvijas klubs izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!