Foto: Reuters/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Šveices pilsētā Davosā notiekošā prestižā Špenglera kausa izcīņas turnīra otrajā mačā ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) pārspēja Vācijas komandu Volfsburgas "Grizzly Adams", garantējot sev vietu turnīra pusfinālā.

Rīgas komandas labā pirmās trešdaļas vidū precīzi bija Frederiks Vargs un Ģirts Ankipāns, bet trešajā periodā vārtus guva Roberts Bukarts, izceļoties skaitliskajā mazākumā.

Tikmēr "Grizzly Adams" komandas labā vienīgos vārtus guva Sebastjans Furšners.

Pirms spēles

Rīgas „Dinamo” vakar bija brīvdiena un pēc dienas treniņa visa komanda devās atpūtas pasākumā uz kalniem. Šodien rīta treniņā piedalījās tikai tie hokejisti, kuriem tiks dota atpūta – Sandis Ozoliņš, Mārtiņš Karsums, Miķelis Rēdlihs un Kriss Holts. Līdz ar to šodien ir pamainījušies arī daži spēlētāju virknējumi un laukumā dosies nespēlējušie Jānis Andersons un Miks Indrašis, bet vārtus sargās Māris Jučers.

Pirmais periods

Spēle iesākās ar nelielu Vācijas komandas pārsvaru, bet pēc spēlētām divām minūtēm sava komanda bija jāglābj Jučeram. Drīz vien brīvu metienu no vārtu priekšas izdarīja Indrašis, taču to atvairīja pretinieku vārtsargs. Pēc šī uzbrukuma spēles iniciatīvu pārņēma „Dinamo” hokejisti, kuri uzbrukuma zonā uzturējās daudz biežāk, taču „Grizzly Adams” pretuzbrukumos spēja izdarīt vairākus metienus pa Jučera vārtiem, bet latviešu vārtsargs pagaidām spēlēja nevainojami.

Trešdaļas vidū ripa pēc Indraša metiena ripa ieslīdēja vārtos, taču galvenais tiesnesis par ātru fiksēju piespiestu ripu un vārti netika ieskaitīti. Tomēr spēles 11.minūtē „Dinamo” izvirzījās vadībā, kad Vargs gandrīz no savas aizsardzības zonas izrāvās no pretinieku aizsargiem un izdarīja metienu, kuru Volfsburgas komandas vārtsargam Lukasam Langam neizdevās tvert. Turpinājumā abas komandas spēlēja atklātu hokeju, bet 14.minūtē rīdzinieki vienā uzbrukumā izdarīja vairākus metienus pēc kārtas, un Ankipāna raidījums ielidoja vārtos, panākot 2:0.

Tūlīt „Dinamo” pirmo reizi šajā spēlē varēja izmēģināt spēkus vairākumā, tomēr tajā bīstamu uzbrukumu izveidot neizdevās. Pirmajā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās.

Otrais periods

Otrās 20 minūtēs vācu vienībā iesāka aktīvi, izdarot vairākums metienus pa vārtiem, bet Jučers tos atsita. Rīgas kluba hokejisti prata atbildēt ar labu pretuzbrukumu, taču Niklass Luceniuss uzmeta virsū vārtsargam, bet Juris Upītis tūlīt meta pāri vārtiem. Arī nākamajās minūtēs „Grizzly Adams” centās uzspiest savu spēles stilu, kamēr „Dinamo” atbildēja ar pretuzbrukumiem. Ilgāku laiku nevienai no komandām pārāk bīstamus uzbrukumus izveidot neizdevās, taču 7.minūtē Jučeram vajadzēja atsist šķietami vieglu, bet neērtu metienu no laukuma vidusdaļas, kad ripa atleca no ledus. Volfsburgas komanda turpināja censties samazināt rezultāta pārsvaru, un pēc uzbrucēja metiena ripa trāpīja pa vārtu stabu.

Savukārt spēlēs 33.minūtē „Dinamo” palika mazākumā, kad uz noraidīto soliņu devās Jēkabs Rēdlihs, taču mazākumā rīdzinieki spēlē veiksmīgi. "Grizzly Adams" turpināja vairāk kontrolēt ripu, bet "Dinamo" atbildēja ar asiem prettriecieniem. Pēdējās perioda minūtēs Latvijas komandas pieļāva paviršas kļūdas, bet Jučers tvēra metienu pēc metiena.

Trešais periods

Pēdējā trešdaļa iesākās aizraujošā spēlē, jo vienības, spēlējot ātru hokeju, vairākas reizes apmainījās ar labām vārtu gūšanas epizodēm, bet abi vārtsargi spēlēja precīzi. Nākamajās epizodēs tomēr vairāk uzbrukumā spēlēja „Grizzly Adams” komanda, kas turpināja „bombardēt” Jučera vārtus, taču vārtsargs joprojām spēlēja precīzi. Perioda piektajā minūtē uz noraidīto soliņa tika nosēdināts Guntis Galviņš, un „Dinamo” mazākumā spēja izvirzīties vadībā ar 3:0. Rīdzinieki divi pret vienu aizsargu izskrēja ātrajā uzbrukumā, kurā vārtus, trāpot pa pretinieku aizsargu, guva Bukarts.

Trešdaļas vidū „Dinamo” kārtējo reizi spēlēja vairākumā, kurā tika izveidotas vairākas labas epizode, taču vārti netika gūti. Tūlīt uz noraidīto soliņu devās Oskars Cibuļskis, bet mazākumā noteikumus pārkāpa arī Māriņš Cipulis, atstājot rīdzinieku divu vīru mazākumā. Tajā „Dinamo” vārtsargs vairākas reizes pēc kārtas glāba savu komandu, taču nespēja atstāt savus vārtus neskartus, jo Sebastjans Furšners laboja komandas biedra metienu .

Sešas minūtes pirms spēles beigām Volfsburgas komandas vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, spēlējot seši pret četri, taču Jučers vārtos bija teicams. Vēl Arvīds Reķis nopelnīja noraidījumu, taču Rīgas vienība spēja vārtus vairs neielaist un svinēt uzvaru ar 3:1.


Rīgas „Dinamo” sastāvs uz spēli:
Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#31 Chris Holt).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #3 Jānis Andersons - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji:, #83 Jamie Lundmark - #79 Fredrik Warg - #47 Mārtiņš Cipulis, #21 Roberts Bukarts - #75 Ģirts Ankipāns - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš - #73 Niclas Lucenius - #23 Juris Štāls, #70 Miks Indrašis - #96 Māris Bičevskis - #95 Juris Upītis.

Abas komandas jau ir aizvadījušas turnīrā pa vienai spēlei pret Šveices komandu Klotenes "Flyers", kurus "Dinamo" turnīra pirmajā dienā uzvarēja ar 9:2, bet vakar vācieši piekāpās ar 0:6.

Savas grupas kopvērtējumā "Dinamo" ar sešiem punktiem ieņēma pirmo vietu, "Flyers" ar trim punktiem ierindojās otrajā pozīcijā, bet "Grizzly Adams" apakšgrupas spēlēs pie punktiem tā arī netika.

Atgādinām, ka grupu uzvarētāji iekļūs pusfinālā, bet otrajā un trešajā vietā palikušās vienības, tiekoties ar otras grupas otro un trešo spēcīgāko klubu, aizvadīs pārspēli par vietu pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!