Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" interesējas par Kanādas vārtsargu Zaku Fukalī, kurš lielāko daļu savas karjeras pavadījis Ziemeļamerikas zemākajās līgās. Par to vēsta KHL žurnālists Aleksejs Ševčenko.

Fukalī 2013. gada NHL draftā Monreālas "Canadiens" izvēlējās ar 36. numuru, bet līdz šim viņa karjera nav attaisnojusi uz viņu liktās cerības. Pēc junioru karjeras viņš 42 spēles aizvadīja Amerikas hokeja līgā, bet pēc tam biežāk spēlēja Ziemeļamerikas trešajā spēcīgākajā līgā ECHL.

Pagājušajā sezonā Fukalī vienu spēli nospēlēja AHL klubā Sirakūzas "Chrunch", bet 24 spēles – ECHL vienībā Orlando "Solar Bears", kuras rindās 24 spēlēs vidēji ielaida 2,36 vārtus un atvairīja 92,8 % metienu. Sezonas turpinājumā Fukalī pievienojās Vācijas klubam Minhenes EHC, taču laukumā neizgāja.

Fukalī pārstāvējis Kanādas valstsvienību divos pasaules U-20 čempionātus un Kanādas komandā spēlējis arī Špenglera kausā. Tāpat viņš arī bijis Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba "Canadiens" pieteikumā uz spēli, taču laukumā netika.

Rīgas "Dinamo" vēl nav apstiprinājusi jauno galveno treneri, kā arī vēl nav sākusi sastāva komplektāciju. Šobrīd klubam spēkā līgumi ir ar pieciem spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!