Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma spēlē šodien spēkojas ar Čehijas vienību Prāgas "Lev".

Mačs sāksies plkst.20.30 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālos "Viasat Sport Baltic" (VSB) un KHL TV.

Kā ziņots, divu izbraukuma spēļu sērijas pirmajā mačā rīdzinieki ceturtdien ar 4:3 apspēlēja Slovākijas komandu Bratislavas "Slovan".

Rīgas "Dinamo" komanda uzvarējusi jau trijos mačos pēc kārtas, bet sešās oktobra spēlēs tikusi pie pieciem panākumiem.

Savukārt "Lev" komanda zaudējusi pēdējās trijās spēlēs.

Turpinājumā Latvijas vienība trešdien savās mājās tiksies ar Maskavas CSKA, bet pēc tam atkal uzsāks četru spēļu izbraukumu.

Izbraukumā treneriem līdzi devušies vārtsargi Mīkaels Telkvists, Jakubs Sedlāčeks un Rihards Cimermanis, aizsargi Sandis Ozoliņš, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Mets Robinsons, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš un jaunais Edmunds Augstkalns, kā arī uzbrucēji Marcels Hosa, Kails Vilsons, Vojtehs Polāks, Pols Šekura, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Juris Upītis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs un Artūrs Kuzmenkovs.

Šajā izbraukumā kopā ar Rīgas "Dinamo" devies arī 1994.gadā dzimušais Augstkalns, kā arī Kuzmenkovs, kurš iepriekšējās divas spēles aizvadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" sastāvā. Savukārt Edgars Siksna, Mārtiņš Porejs, Andris Siksnis un Māris Bičevskis ar "Rīgas" spēlētājiem pastiprinātā fārmkluba "Dinamo Juniors" sastāvā nedēļas nogalē Notingemā piedalījās Kontinentālā kausa otrās kārtas cīņās.

Savukārt savainojumu dēļ uz Bratislavu un Prāgu nav devušies aizsargs Oskars Cibuļskis, kurš, visticamāk, izkritis no ierindas līdz sezonas beigām, kā arī uzbrucēji Mārtiņš Cipulis un Marcels Haščāks.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 32 punktiem 17 spēlēs pašlaik ieņem KHL Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, savukārt "Lev" ar 27 punktiem atrodas septītajā vietā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!