Trešo zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačos piedzīvojusi Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas sezonas otrās izbraukuma spēļu sērijas noslēdzošajā mačā piektdien Horvātijā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) piekāpās Zagrebas klubam "Medveščak".

Latvijas komandas labā vārtus guva Gints Meija un Māris Bičevskis, bet sāncenšiem izcēlās Natans Perkovičs, Marks Flads un Bils Tomass.

Lai gan dueli aktīvāk iesāka Zagrebas hokejisti, tieši viņi nopelnīja pirmo noraidījumu, dodot Latvijas komanda iespēju spēlēt vairākumā. Tiesa, tajā Rīgas "Dinamo" neko bīstamu izveidot neizdevās, turklāt "Medveščak" aizsargājās gana prasmīgi. Pēcāk abi klubi savā starpā aizvadīja līdzvērtīgu spēkošanos, bet lieliska iespēja atklāt rezultātu bija Miķelim Rēdliham, taču viņa mesto ripu tukšos vārtos bloķēja sāncenšu hokejists. Trešdaļas vidū rupju kļūdu pieļāva Rīgas "Dinamo" aizsargs Čārlzs Genovejs, kurš savu vārtu priekšā atdeva ripu pretiniekam, taču Latvijas vienību no vārtu zaudējuma glāba Jakubs Sedlāčeks. Tiesa, pēc tam rīdzinieku vārtu priekšā radās liels haoss, bet Mārim Bičevskim neizdevās izmest ripu ārā no zonas. Tā nonāca pie Perkoviča, kurš, izmantojot spēlētāju burzmu vārtu priekšā, ar metienu no distances pārspēja Sedlāčeku.

Pirmā perioda turpinājumā Latvijas komanda sāka spēlēt aktīvāk, taču jau kārtējo reizi pievīla savu iespēju realizācija. Pašā trešdaļas izskaņā "Medveščak" nopelnīja vēl vienu noraidījumu, taču tas palika neizmantots.

Otro trešdaļu aktīvāk iesāka "Medveščak" hokejisti, regulāri traucējot Sedlāčeka modrību, bet tad mājinieki pamanījās nopelnīt vēl vienu noraidījumu. Tiesa, rīdzinieki vairākumā nespēlēja ilgi, jo divu minūšu sodu saņēma Genovejs. Komandām cīnoties četri pret četri, bīstams metiens izdevās bijušajam rīdzinieku leģionāram Matjē Karlam - pēc viņa raidījuma ripa cauršāva Latvijas komandas vārtsargu, taču tā noripoja gar pašu vārtu stabiņu un nenokļuva vārtos. Pēc tam Rīgas "Dinamo" nonāca mazākumā, jo asumos pie pretinieku vārtiem iesaistījās Miks Indrašis un Māris Bičevskis, taču sodu saņēma pirmais no viņiem.

Mazākumu viesi aizvadīja neveiksmīgi, jo Sedlāčeks nespēja tvert Flada metienu, rezultātā Zagrebas hokejistiem izvirzoties vadībā ar 2:0. Zaudējot jau otros vārtus, Rīgas "Dinamo" aktivizējās, izdarot spiedienu uz sāncenšiem, kas vainagojās ar vārtu guvumu nedaudz vairāk kā trīs minūtes pirms trešdaļas noslēguma - ar teicamu metienu gandrīz no zilās līnijas pretuzbrukumā izcēlās Meija.

Jau noslēdzošās trešdaļas sākumā lieliska iespēja gūt vārtus bija Laurim Dārziņam, taču viņa metiens no vārtu priekšas bija tieši virsū vārtsargam. Turpinājumā Latvijas komanda radīja vēl vairākas iespējas pārspēt sāncenšu vārtsargu, taču vārtus guva pretinieki - pretuzbrukumā vārtus guva Bils Tomass. Tiesa, jau pēc 24 sekundēm Rīgas "Dinamo" samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, kad pēc Miķeļa Rēdliha piespēles no vārtu priekšas izcēlās Bičevskis.

Neilgi pēc tam no saviem vārtiem izgāja Horvātijas kluba vārtsargs Breijs Brasts, kurš pamanījās pieturēt Marcela Hosas nūju un nopelnīt divu minūšu noraidījumu. Vairākumu Rīgas "Dinamo" neizmantoja, bet dueļa izskaņā viesi nomainīja Sedlāčeku pret sesto laukuma spēlētāju. Par spīti ieiešanai pretinieku zonā viesi vārtus tā arī neguva, ciešot trešo neveiksmi pēc kārtas.Portāls "Delfi" piedāvā šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!