Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē šodien izbraukumā tiekas ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto čempionvienību Maskavas "Dinamo", kurā spēlē arī slavenais krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins.

Mačs sāksies plkst.17.30 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet no plkst.22.05 spēli ierakstā rādīs arī "TV6".

Iepriekšējā spēlē Rīgas "Dinamo" piektdien Liepājā ar rezultātu 6:3 uzvarēja līgas pastarīti Jekaterinburgas "Avtomobilist", pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

Rīgas "Dinamo" komanda spējusi uzvarēt pamatlaikā tikai vienā no 11 oktobra spēlēm. Savukārt Maskavas "Dinamo" uzvarējusi astoņās no pēdējām desmit cīņām.

Pēc šodienas spēles Latvijas klubs izbraukumā aizvadīs vēl vienu maču, trešdien tiekoties ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA vienību.

Uz šiem mačiem Rīgas "Dinamo" komanda līdz paņēmusi 26 hokejistus. Sastāvā ir trīs vārtsargi - Māris Jučers, Mīkaels Telkvists un Kristers Gudļevskis; astoņi aizsargi - Guntis Galviņš, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs un Matjē Karls; kā arī 15 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Žirū, Pols Šehura, Aleksandrs Ņiživijs, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Robs Šremps, Raitis Ivanāns, Māris Bičevskis, Gints Meija, Elvijs Biezais, Roberts Bukarts un Ģirts Ankipāns.

Kā ziņots, Ovečkins Maskavas "Dinamo" komandai pievienojies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laiku. Pagājušajā sezonā 27 gadus vecais uzbrucējs laukumā devās 78 NHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva 38 vārtus un veica 27 rezultatīvas piespēles. Savukārt 14 Stenlija kausa izcīņas mačos Ovečkins izcēlās ar pieciem precīziem metieniem un četrām piespēlēm.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 20 punktiem 21 spēlē ieņem pēdējo, 14.vietu, bet Maskavas "Dinamo" ar 42 punktiem 20 spēlēs ieņem pirmo vietu, identiskā pozīcijā atrodoties arī visas līgas kopējā ieskaitē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!