Latvijas hokeja klubs Rīgas "Dinamo" svētdien piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā sezonā, izbraukumā ar rezultātu 0:5 (0:1, 0:2, 0:2) atzīstot Ufas "Salavat Julajev" vienības pārākumu.

Rīgas komanda pēc zaudējuma ar 32 punktiem 47 spēlēs saglabā 11. vietu Rietumu konferencē. Ufas vienība ar 52 punktiem 46 spēlēs pakāpusies uz sesto vietu Austrumu konferencē.

Mājinieki jau no spēles pirmajām minūtēm spēja radīt apjukumu rīdzinieku aizsardzībā. Mača trešajā minūtē Pāvels Koļedovs ar piespēli no aizvārtes atrada Vladimiru Žarkovu, kurš atklāja spēles rezultātu.

Savukārt spēles otrajā periodā "dinamiešu" aizsardzība divreiz pēc kārtas bija pilnībā bezspēcīga mazākumā, skaisti spēlējošās "Salavat Julajev" komandas labā vārtus gūstot Tēmu Hartikainenam un Eduardam Gimatovam.

Otrā laukuma pusē Rīgas komanda tika pie pietiekami daudz metieniem no labām pozīcijām, tomēr ripa parasti pamanījās lidot garām vārtiem vai virsū vārtsargam Andrejam Karejevam, kurš aizvadīja pirmo "sauso" maču kopš 2017. gada. Laukuma saimnieki šādu izšķērdību prata izmantot, spēles noslēdzošajā periodā, vēl pa reizi atzīmējoties Aleksejam Kručiņinam un Gimatovam.

"Dinamo" vienībai tā bija jau otrā "sausā" sagrāve janvārī. Rīdzinieki pirmdien ar rezultātu 0:7 mājās kapitulēja pret Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit" vienību.

Izbraukuma spēļu sērija tiks noslēgta otrdien, kad "Dinamo" viesosies pie Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!