Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla sērijas otro spēli ceturtdien aizvadīs Rīgas "Dinamo", kas viesos tiksies ar Rietumu konferences regulārās sezonas stiprāko komandu Jaroslavļas "Lokomotiv".

Spēle sāksies pulksten 18 pēc Latvijas laika.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" zaudē ar 0-1. Jau ziņots, ka Gagarina kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" viesos ar 2:4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv", lai gan pēdējās trešdaļas vidū izvirzījās vadībā ar 2:1.

Rīgas "Dinamo" komanda izbraukumā devās gandrīz optimālajā sastāvā, Rīgā palika vien aizsargs Arvīds Reķis, kurš joprojām nav atlabis pēc rokas savainojuma.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 4-2 pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo", otro gadu pēc kārtas iekļūstot otrajā kārtā.

Savukārt "Lokomotiv" pirmajā kārtā gāja daudz grūtāk, jo tikai ar 4-3 pieveica Minskas "Dinamo", kas Gagarina kausā iekļuva pēdējā mirklī.

Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" sērijas līdz četrām uzvarām nākamās divas - 12. un 14.martā - risināsies "Arēnā Rīga". Tieši 12.marta spēles norise "Arēnā Rīga" bija apdraudēta, jo tajā dienā ir Valērija Meladzes koncerts, taču pirmdien Rīgas kluba vadība panāca vienošanos - pulksten 13 "Arēnā Rīga" notiks hokeja mačs, bet vakarā būs koncerts.

Ja būs nepieciešams, tad sērijas līdz četrām uzvarām piektā spēle 16.martā notiks Jaroslavļā, sestā spēle - 18.martā Rīgas "Dinamo" laukumā, bet septītā spēle - 20.martā Jaroslavļā. Ja sērijā būs nepieciešamas vismaz sešas spēles, tad Rīgas "Dinamo" atkal radīsies problēmas ar spēlēšanu "Arēnā Rīga", jo šobrīd 18.martā "Arēnā Rīga" ir paredzēts gregoriāņu mūku dziedājumu iedvesmotās vācu grupas "Gregorian" koncerts. Rīgas "Dinamo" pagaidām nav komentējis, kur tiks aizvadīta 18.marta spēle.

Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" ceļi šajā sezonā ir krustojušies četras reizes. Pirms sezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa kauss" priekšsacīkstēs rīdzinieki uzvarēja ar 5:1 un iekļuva finālā, bet finālā Jaroslavļas komanda revanšējās ar 5:1. Savukārt KHL regulārajā čempionātā pagājušā gada 11.oktobrī "Arēnā Rīga" ar 5:3 uzvarēja rīdzinieki, bet 6.janvārī Jaroslavļā ar 3:1 pārāki bija mājinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!