Foto: LETA
Rīgas "Dinamo" trešdien Habarovskā kļuva par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunizveidotā Cerības kausa pirmajiem ieguvējiem.

Izšķirošo, ceturto Cerības kausa finālsērijas spēli Rīgas "Dinamo" noslēdza ar rezultātu 5:3 (2:1, 3:0, 0:1), un svinēja uzvaru sērijā ar 3-1.

1.periods

Spēli abas komandas iesāka ātrā tempā, kā iesildoties, līdz trešdaļas vidum apmainoties ar aktīviem, ātriem uzbrukumiem un izdarot vairākus metienus pa vārtiem, kas abiem vārtsargiem problēmas nesagādāja.

Pirmā nopietnā situācija, kas varēja nest izmaiņas rezultātā, radās devītajā minūtē, kad Jēkabs Rēdlihs devās uz sodīto soliņu, taču rīdzinieki šo skaitlisko mazākumu aizvadīja pārliecinoši, neļaujot pretiniekiem izspēlēt vairākuma kombinācijas un izveidot bīstamas situācijas pie Telksvista sargātajiem vārtiem.

13. minūtē savukārt "Dinamo" bija iespēja izmantot skaitlisko vairākumu, taču arī mājinieki darbojās prātīgi un pašaizliedzīgi.

Izmaiņas rezultātā nāca 14. minūtē, kad Rodrigo Laviņš Alekseja Kuzņecova atsisto ripu raida vārtos – 1:0.

Pēc 20 sekundēm "Amur" vēlreiz nonāca skaitliskajā mazākumā, un šo iespēju "Dinamo" gan izmantoja, turklāt vairākuma realizācijai pietika ar četrām sekundēm pēc iemetiena – Oskars Cibuļskis ar spēcīgu raidījumu no zonas līnijas pārspēj Kuzņecovu – 2:0.

Perioda beigās Rīgas komanda nolēma sev krietni sarežģīt dzīvi, un nopelnīja trīs noraidījumus pēc kārtas. Vispirms uz sodīto soliņu devās Vitālijs Pavlovs, pēc astoņām sekundēm – arī Jēkabs Rēdlihs, Zīmīgi, ka abi noteikumus pārkāpa pret vienu un to pašu spēlētāju, Jevgeņiju Orlovu, turklāt otrais noraidījums bija par situāciju, gandrīz identisku vakardienas situācijai, kad Orlovs grūda mugurā Jēkabu Rēdlihu un guva uzvaras vārtus savai komandai.

Mājinieki nekavējoties izmantoja "lielo" vairākumu un samazināja rīdzinieku pārsvaru līdz vieniem vārtiem – tas pats Orlovs raidīja ripu tukšā vārtu stūrī – 1:2.

14.sekundes pēc vārtu zaudējuma "Dinamo" atkal palika trijatā pret pieciem mājiniekiem, kad Kristaps Sotnieks izmeta ripu no laukuma. Taču atlikušās 35 sekundes "Dinamo" izturēja un pārtraukumā ejot, joprojām saglabāja vadību – 2:1.

2.periods

Otrajā trešdaļā, sākumā izturējuši skaitlisko mazākumu trīs pret pieciem, Rīgas "Dinamo" iesāka pamatīgu ofensīvu, kas beidzās ar trim vārtu guvumiem.

Vispirms trešās minūtes sākumā Vitālija Pavlova mesto un Kuzņecova atsisto ripu vārtos raidīja Gunārs Skvorcovs, atjaunojot divu vārtu pārsvaru – 3:1.

Trešās minūtes beigās sekoja Andreja Stepanova noraidījums, bet "Dinamo" skaitlisko vairākumu arī šoreiz neizmantoja, bīstamākais moments bija Aleksandra Juņkova solo uzbrukums "Dinamo" vārtiem, bet Telkvists glāba savu komandu.

"Dinamo" turpināja aktīvu presingu, un astotajā minūtē "Amur" vēlreiz nopelnīja noraidījumu, bet arī šajās divās minūtēs rezultāts nemainījās. Tas notiks 12. minūtes sākumā, kad Vitālijs Pavlovs saņēma Ginta Meijas piespēli no aizvārtes, un, ripu neapturot, trieca to vārtu augšējā stūrī – 4:1.

Pēc minūtes rezultāts jau kļuva dramatisks - vidus zonā Māris Bičevskis atņēma ripu Dmitrijam Luginam un viens pats aizskrēja uz "Amur" vārtiem – 5:1.

Mājinieki nepadevās, atsāka uzbrukumus uz rīdzinieku vārtiem, un 16. minūtē noraidījumu nopelnīja Juris Upītis. "Amur" šo vairākumu izmantoja, Antonam Poļeščukam iesitot vārtos atsisto ripu – 5:2.

Perioda beigās "Amur" spēlēja ļoti aktīvi, rīdzinieki savu spēli bija piebremzējuši, taču rezultāts nemainījās, un otrajā pārtraukumā "Dinamo" devās ar trīs vārtu pārsvaru.

3.periods

Pēdējās trešdaļas sākumā vairākus uzbrukumus mājinieku vārtiem izveidoja "Dinamo", bet lielāka iniciatīva piederēja "Amur" komandai, kas bija saprotams, ņemot vērā trīs vārtu deficītu.

Tomēr perioda turpinājumā spēles temps un azarts noplaka, jo "Dinamo" aizsardzība bija pietiekami droša un pārliecinoša, lai mājinieki pamazām zaudētu cerības uz rezultāta izlīdzinājumu. Atsevišķas bīstamas spēles epizodes izveidoja abas komandas, taču abi vārtsargi, brīžiem demontrējot pat akrobāta iemaņas, visas ripas tvēra vai atsita, un rezultāts nemainījās.

Tikai pašās spēles beigās, pierādot, ka nav pavisam padevušies, vārtus guva "Amur" – pēc iemetiena ripa nonāca pie Timofeja Šiškanova, kurš "pielika punktu" šim mačam – 5:3.

Tadējādi Rīgas "Dinamo" kļuva par KHL Ceribas kausa ieguvējiem un 2012./2013. gada sezonu noslēdza kā 17. labākā KHL komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!